Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Δεν χρειαζόμαστε μια νέα σύνοδο κορυφής για το μεναστευτικό - Θα καταρτιστεί κατάλογος «ασφαλών χωρών»

tags :
Juncker: Δεν χρειαζόμαστε μια νέα σύνοδο κορυφής για το μεναστευτικό - Θα καταρτιστεί κατάλογος «ασφαλών χωρών»
Ο Juncker επανέλαβε την κριτική που ασκεί στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ότι δεν δέχονται μετανάστες από την Ιταλία και την Ελλάδα
Απέρριψε τις εκκλήσεις να διεξαχθεί μία νέα σύνοδος κορυφής της ΕΕ για τη μετανάστευση, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής J. C. Juncker, λέγοντας πως τα κράτη μέλη θα πρέπει να σταματήσουν να χρονοτριβούν και να εφαρμόσουν τις υπάρχουσες συμφωνίες για το θέμα αυτό.
Τα σχόλια του Juncker, σε ένα άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται σήμερα στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro και τη γερμανική Die Welt, γίνονται πριν από τη συνάντηση που θα έχει η καγκελάριος Angela Merkel με τον γάλλο πρόεδρο Francois Hollande στο Βερολίνο προκειμένου να συζητήσουν το μεταναστευτικό.
Ο Juncker επανέλαβε την κριτική που ασκεί στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ότι δεν δέχονται μετανάστες από την Ιταλία και την Ελλάδα, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι φθάνουν με σκάφη τους τελευταίους μήνες προκειμένου να ξεφύγουν από τη φτώχεια και τον πόλεμο στις πατρίδες τους.
"Δεν χρειαζόμαστε μια νέα σύνοδο κορυφής.
Τα κράτη μέλη πρέπει να υιοθετήσουν τα ευρωπαϊκά μέτρα και να τα εφαρμόσουν στην επικράτειά τους", γράφει ο Juncker.
Ο Juncker πρόσθεσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να καταρτίσει έναν ενιαίο κατάλογο "ασφαλών χωρών' προς τις οποίες θα μπορούν να επιστρέφονται οι μετανάστες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης