Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στήριξη στον Rajoy προσέφερε η Merkel ενώπιον της καταλανικής πρόκλησης – Rajoy: Η Ισπανία δεν θα διασπαστεί

Στήριξη στον Rajoy προσέφερε η Merkel ενώπιον της καταλανικής πρόκλησης – Rajoy: Η Ισπανία δεν θα διασπαστεί
Η γερμανίδα καγκελάριος ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στον ισπανό πρωθυπουργό εν όψει των εκλογών που θα λάβουν χώρα στα τέλη του έτους
Τη στήριξή της στον ισπανό πρωθυπουργό, Mariano Rajoy, ενώπιον της πρόκλησης της καταλανικής ανεξαρτησίας εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, ζητώντας «σεβασμό» των ευρωπαϊκών συνθηκών και της νομιμότητας, που διασφαλίζουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα κάθε χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι δηλώσεις αυτές της γερμανίδας καγκελάριου έγιναν στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου των δύο ηγετών στο Βερολίνο.
Ερωτηθείσα σχετικά με το θέμα της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, η Angela Merkel ανέφερε ότι συζήτησε το θέμα με τον Mariano Rajoy, σημειώνοντας ότι η θέση της είναι «όμοια» με αυτή του ισπανού πρωθυπουργού, ενώ υπογράμμισε τη σημασία σεβασμού της «εθνικής και διεθνούς νομιμότητας».
Παράλληλα, εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη της στον Rajoy και του ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στις επόμενες εκλογές, οι οποίες σημειωτέον αναμένεται να λάβουν χώρα στα τέλη του τρέχοντος έτους.
«Ο δρόμος της Ισπανίας είναι προς την κορυφή και πολύς κόσμος θα το λάβει αυτό υπόψη του όταν θα γίνουν οι εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Rajoy: Η Ισπανία δεν θα διασπαστεί

Από την πλευρά του ο ισπανός πρωθυπουργός επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι του φαίνεται «άδικο» να υπάρχουν πολίτες στην Καταλονία που να αισθάνονται ξένοι στη χώρα τους και εγγυήθηκε ότι «ο νόμος θα γίνει σεβαστός και η Ισπανία δεν θα διασπαστεί».
«Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι όλος ο κόσμος να ψηφίσει και εμείς να υπερασπιστούμε την εθνική κυριαρχία», σημείωσε ο Rajoy σε σχέση με τις επικείμενες γενικές εκλογές, δηλώνοντας μάλιστα σίγουρος ότι το κόμμα του, το Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ), θα τις κερδίσει και ότι το αντίθετο θα ήταν επιβλαβές για τη χώρα.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Rajoy εκφράστηκε με υπερηφάνεια για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης από την κυβέρνησή του και υπογράμμισε ως «μεγάλη πρόκληση» για το μέλλον τη δημιουργία περισσοτέρων θέσεων εργασίας.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης