Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rajoy (Ισπανία): Η 20ή Δεκεμβρίου πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών

Rajoy (Ισπανία): Η 20ή Δεκεμβρίου πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών
Αναφερόμενος στην ανεξαρτησία της Καταλονίας, δήλωσε πεπεισμένος ότι δεν θα συμβεί, χαρακτηρίζοντας το θέμα «μια ανοησία»
Η 20ή Δεκεμβρίου 2015 είναι η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής των γενικών εκλογών στην Ισπανία, σύμφωνα με τον ισπανό πρωθυπουργό, Mariano Rajoy.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον σταθμό Cadena Cope και ύστερα από τις επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου Carlos Herrera, ο ισπανός πρωθυπουργός ανέφερε αρχικώς ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Δεκέμβριο, αφού εγκριθούν οι γενικοί προϋπολογισμοί του κράτους και αργότερα πρόσθεσε ότι πιθανές ημερομηνίες είναι η 13η και η 20ή Δεκεμβρίου.
Εν τέλει, επισήμανε ότι η πιθανότερη επιλογή αυτή τη στιγμή είναι η 20ή Δεκεμβρίου.
Πέραν όμως της ημερομηνίας των εκλογών, ο Mariano Rajoy εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με το πιθανό αποτέλεσμα των εκλογών, επισημαίνοντας πως ό,τι και αν συμβεί σε αυτές τις εκλογές, στο τέλος μπορεί να κυβερνήσει το κόμμα που θα έχει συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη στήριξη των ισπανών πολιτών, αν και μπορεί να χρειαστεί μια συμφωνία ή ένας συνασπισμός με άλλα κόμματα.
Ο πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος (ΡΡ) υπογράμμισε ακόμη ότι μια πιθανή συμφωνία μεταξύ του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) και του Podemos (Μπορούμε) «δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για γίνει σεβαστή η βούληση των πολιτών» και υπενθύμισε ότι μέχρι τώρα και σε αυτή τη δημοκρατική εποχή για την Ισπανία, πάντα κυβερνούσε το κόμμα που είχε λάβει τις περισσότερες ψήφους, είτε είχε την απόλυτη πλειοψηφία ή σε συμφωνία με άλλα κόμματα.
Ο Mariano Rajoy τάχθηκε υπέρ της αναζήτησης τέτοιων συμφωνιών μετά τις εκλογές του Δεκεμβρίου και αν αυτό καταστεί αναγκαίο από το αποτέλεσμά τους, σημειώνοντας ότι αυτό που του φαίνεται «πιο επικίνδυνο» και «λιγότερο δημοκρατικό», διότι δημιουργεί δυσκολίες στη διακυβέρνηση, είναι οι συμφωνίες μεταξύ πολλών κομμάτων.
Όσον αφορά την ανεξαρτησία της Καταλονίας εμφανίστηκε εκ νέου πεπεισμένος ότι αυτό δεν θα συμβεί, σημειώνοντας ότι «είναι μια ανοησία».

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης