Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ύπατη Αρμοστεία προς Ουγγαρία: Να βελτιώσετε τις υπηρεσίες προς τους πρόσφυγες

Ύπατη Αρμοστεία προς Ουγγαρία: Να βελτιώσετε τις υπηρεσίες προς τους πρόσφυγες
Περίπου 30.000 άτομα αναμένεται να μετακινηθούν από την Ελλάδα – Ως τον Οκτώβριο οι μεταναστευτικές ροές
Συνάντηση με τις ουγγρικές αρχές στη Βουδαπέστη είχαν στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, προκειμένου να παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια για να αντιμετωπιστεί ο αυξανόμενος αριθμός προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στη χώρα.
Όπως αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα της η Ύπατη Αρμοστεία αυτό που ζητείται είναι η απλοποίηση των διαδικασιών καταγραφής  στα κέντρα υποδοχής και να δίνεται η απαιτούμενη φροντίδα σε όσους καταφεύγουν στη διεθνή προστασία.
Πάνω από 150.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν περάσει από τον Ιανουάριο από τη Σερβία και την Ουγγαρία και οι περισσότεροι προέρχονται από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, αλλά και από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και την υποσαχάρια Αφρική.
Η Ύπατη Αρμοστεία περιμένει ακόμα περισσότερους τους επόμενους μήνες, ενώ μόνο σε μία μέρα έφτασαν 2.700 και ο μέσος όρος ανά 24ωρο είναι 2.000.
Η Ύπατη Αρμοστεία προσβλέπει στη συνεργασία της Ουγγαρίας έτσι ώστε να υπάρχει ανταπόκριση στις ανθρωπιστικές ανάγκες, όσων φτάνουν στη χώρα.
Οι προδιαγραφές υποδοχής πρέπει να βελτιωθούν, καθώς υπήρχαν γυναίκες και παιδιά ανάμεσα στους πρόσφυγες που κοιμούνταν στην ύπαιθρο.
Συνοπτικά, η Ύπατη Αρμοστεία ζητάει από την Ουγγαρία:
-    Να βελτιώσει τη διαδικασία καταγραφής και να επιτρέπει στις ανθρωπιστικές οργανώσεις να παρέχει βοήθεια στους ανθρώπους στα σημεία συγκέντρωσης στα σύνορα και να καλυτερεύσει τις συνθήκες υποδοχής για τους αιτούντες ασύλου.
-    Να εφαρμόσει την τελευταία νομοθεσία που πέρασε σε συνεργασία με την ΕΕ και το διεθνές δίκαιο.
-    Να διαχωρίσει αυτούς που χρειάζονται διεθνή προστασία από όσους δεν την έχουν ανάγκη και για αυτό να επαναφέρει τις διαδικασίες με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η Ύπατη Αρμοστεία θα προμηθεύσει σκηνές, πλαστικά καθίσματα και θερμικές κουβέρτες για να βοηθήσει όσους εισέρχονται στην Ουγγαρία.
Περίπου 30.000 άτομα από την Ελλάδα αναμένεται να μετακινηθούν.
Γύρω στους 3.000 ανθρώπους κατευθύνονται προς τα Σκόπια, τη Σερβία και την Ουγγαρία καθημερινά.
Είναι πολύ σημαντικό η Ευρώπη να συνεχίσει να παρέχει πρόσβαση σε όσους έχουν ανάγκη προστασία.
Η Ύπατη Αρμοστεία εκτιμά ότι οι αφίξεις στην Ελλάδα θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο, καθώς στη συνέχεια είναι πολύ δύσκολο να καταπλεύσει κανείς στη θάλασσα του Αιγαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης