Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rajoy: Πιθανότερη ημερομηνία των ισπανικών εκλογών η 20/12 – Προτείνει ένα «Σχέδιο Μάρσαλ» για τους πρόσφυγες

Rajoy: Πιθανότερη ημερομηνία των ισπανικών εκλογών η 20/12 – Προτείνει ένα «Σχέδιο Μάρσαλ» για τους πρόσφυγες
Η Κομισιόν άργησε να ενεργήσει στην τρέχουσα προσφυγική κρίση, υπογράμμισε ο ισπανός πρωθυπουργός
Την 20ή Δεκεμβρίου ως πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών ανέφερε για μια ακόμη φορά ο ισπανός πρωθυπουργός, Mariano Rajoy, ενώ πρότεινε ένα είδος «Σχεδίου Μάρσαλ» προκειμένου να επιλυθεί η κρίση με τους πρόσφυγες.
Αναφερόμενος στις εκλογές, ο ισπανός πρωθυπουργός ανέφερε ότι είναι πιθανότερη αυτή η ημερομηνία, διότι επιθυμεί να έχουν εγκριθεί οι προϋπολογισμοί του κράτους προτού διαλυθεί η Βουλή, κάτι που δεν αναμένεται να γίνει μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου.

Η Ευρώπη χρειάζεται ένα είδος «Σχεδίου Μάρσαλ»

Ο Mariano Rajoy ανέφερε σχετικά με την προσφυγική κρίση ότι η Ισπανία θα αποδεχθεί τον προτεινόμενο αριθμό προσφύγων από την Κομισιόν και υπογράμμισε ότι αυτό που πρέπει να κάνει η Ε.Ε. μπροστά σε αυτό το πρόβλημα είναι κάτι ανάλογο με το σχέδιο Μάρσαλ, που προώθησαν οι ΗΠΑ για την ανοικοδόμηση των ευρωπαϊκών χωρών μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Η Ισπανία εδώ και πολύ καιρό επισημαίνει ότι ενώ ο κόσμος δεν μπορεί να ζήσει, δεν μπορεί να φάει στη χώρα του, ότι καθώς υπάρχουν επίπεδα φτώχειας όπως σε μερικές χώρες της Αφρικής ή υπάρχει πόλεμος όπως στη Συρία, ο κόσμος θα έρθει να ζήσει εδώ, θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του, θα εξαπατηθεί από τις διάφορες μαφίες.
Αυτό που πρέπει να γίνει και που εδώ και καιρό δίνουμε μάχη, είναι κάτι παρόμοιο με το Σχέδιο Μάρσαλ των ΗΠΑ στην Ευρώπη», τόνισε ο ισπανός πρωθυπουργός.
Παράλληλα, υπενθύμισε ότι στην Ισπανία ζουν ήδη χιλιάδες ξένοι, που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 10% των ατόμων που εργάζονται και οι οποίοι έχουν ενσωματωθεί πολύ καλά.
Τόνισε ακόμη ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να μην περιμένουμε να περάσει αυτό που συμβαίνει, προσθέτοντας ότι η Κομισιόν άργησε να ενεργήσει στην τρέχουσα προσφυγική κρίση, η πλειονότητα των οποίων προέρχεται από τη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης