Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Ανέκαμψαν τα ισπανικά ομόλογα – Η απόδοσή τους υποχώρησε κατά 10 μονάδες βάσης (0,1%)

FT: Ανέκαμψαν τα ισπανικά ομόλογα – Η απόδοσή τους υποχώρησε κατά 10 μονάδες βάσης (0,1%)
Μειώθηκε και το χάσμα με τα ιταλικά ομόλογα στις 33,7 μονάδες βάσης από τις 46 που ήταν παραμονές των καταλανικών εκλογών
Τα ισπανικά ομόλογα διέλυσαν τις ανησυχίες που υπήρχαν από τη νίκη των αυτονομιστών στην Καταλονία,  γράφουν οι Financial Times.
Συγκεκριμένα το ισπανικό δεκαετές έπεσε δέκα μονάδες βάσης (0,1%), τη στιγμή που άλλα ευρωπαϊκά ομόλογα δεν έκαναν ράλι πάνω από πέντε μονάδες βάσης.
Τα ισπανικά ομόλογα είχαν ξεπεραστεί από άλλα ευρωπαϊκά ομόλογα το τελευταίο διάστημα και πλέον ανακτούν το χαμένο έδαφος.
Το χάσμα μεταξύ των αποδόσεων των ισπανικών και των ιταλικών ομολόγων είχε διευρυνθεί σημαντικά κατά την πορεία προς τις εκλογές, ανεβαίνοντας από τις 3 στις 46 μονάδες βάσης.
Αλλά έπεσε αισθητά σήμερα στις 33,7 μονάδες βάσης, που συνιστούν ιστορικό χαμηλό για τον Σεπτέμβριο.
Στο δεύτερο τρίμηνο η ισπανική οικονομία αναπτύχθηκε με τον δεύτερο ταχύτερο ρυθμό σε όλη την ευρωζώνη, ενώ το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ θα δώσει περισσότερη στήριξη στα ισπανικά ομόλογα.
Σύμφωνα με τοποθέτηση του Alberto Gallo στο RBS, τα ισπανικά assets κάνουν ράλι μετά την ανολοκλήρωτη νίκη των αυτονομιστών στην Καταλονία.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης