Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κασσελάκης: Στις ευρωεκλογές να ηττηθεί η ΝΔ και η αλαζονεία του 41% - Ανεβαίνει συνεχώς ο ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης: Στις ευρωεκλογές να ηττηθεί η ΝΔ και η αλαζονεία του 41% - Ανεβαίνει συνεχώς ο ΣΥΡΙΖΑ
«Στις 9 Ιουνίου να ανοίξει ο δρόμος για την πολιτική αλλαγή» σημειώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης 
Στις ευρωεκλογές πρέπει να ηττηθεί η αλαζονεία του 41% και να ενισχυθεί με θετική ψήφο ελπίδας ο νέος ΣΥΡΙΖΑ που φτιάχνουμε, με στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση για το κοινό καλό», τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη του στα «ΝΕΑ», σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με όπλο τις προτάσεις του θέλει στις 9 Ιουνίου «να ανοίξει ο δρόμος για την πολιτική αλλαγή».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «έκανε την Ελλάδα δεύτερη από το τέλος σε αγοραστική δύναμη στην ΕΕ», ότι «οι Έλληνες πληρώνουν ενοίκια Γερμανίας και αγοράζουν την ελληνική φέτα ακριβότερα απ' όσο πωλείται στα γερμανικά σουπερμάρκετ» και ότι «τους μισθούς και τις συντάξεις τις ‘τρώει' ο πληθωρισμός, την ώρα που η στεγαστική κρίση διαλύει κάθε όνειρο των νέων για αυτονομία και μακρόπνοο σχεδιασμό της ζωής τους».
Σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δικαίωσε την κοστολόγηση των προτάσεών του για την ακρίβεια, τη φορολογία και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, «στα 2,6-2,7 δισ. (ανάλογα με τον χρόνο έναρξης της μείωσης του ΦΠΑ από το 24% στο 21%, που το ΓΛΚ τοποθετεί άμεσα, ενώ εμείς τον τοποθετούμε την 1η Ιανουαρίου 2025)». «Εμείς προβλέπουμε έσοδα ύψους 3,2 δισ. από την επιβολή έκτακτης εισφοράς 90% στα υπερκέρδη συγκεκριμένων επιχειρηματικών κλάδων, όπως αναφέρεται και στην πρόταση νόμου που έχουμε καταθέσει».
«Επειδή η ΝΔ έκανε σπέκουλα κινδυνολογίας περί δήθεν κατάρρευσης των τραπεζών αν εφαρμοστεί η πρότασή μας, επαναλαμβάνω ότι αναφερόμαστε στα υπερκέρδη και όχι στα κέρδη», επισημαίνει. Τονίζει ότι το ΓΛΚ κρίνει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογία εισοδήματος νομικών προσώπων ως ουδέτερη δημοσιονομικά και ότι «συνεπώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί σήμερα να ελαφρύνει 320.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις (το 97% του συνόλου) με συντελεστή φόρου 17%», αλλά «δεν το κάνει».

Ανεβαίνει συνεχώς ο ΣΥΡΙΖΑ


Κατά τον κ. Κασσελάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει σε κάθε δημοσκόπηση, ανασυγκροτώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και «διαμορφώνοντας βήμα-βήμα μια νέα προοδευτική, κοινωνική συμμαχία στη βάση της κοινωνίας», «ανακτώντας την εμπιστοσύνη στρωμάτων και κοινωνικών ομάδων που πέρυσι μας γύρισαν την πλάτη».
Προσθέτει ότι οι προτάσεις του βρίσκουν ολοένα και μεγαλύτερη αποδοχή, σχολιάζοντας πως δεν νομίζει ότι οι δημοκρατικοί κεντρώοι πολίτες αισθάνονται πια άνετα με την πολιτική του κ. Μητσοτάκη, «που υπερφορολογεί τους μικρομεσαίους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, μοιράζει το Ταμείο Ανάκαμψης σε 150 φίλους του (που έχουν πάρει ήδη 9,5 δισ.) και κουρελιάζει το Σύνταγμα...».
«Μακάρι τον μισό χρόνο που ξοδεύουν όλοι οι συντελεστές του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου να τον αφιέρωναν για να μιλήσουν με τον κόσμο και ειδικά με τους νέους ανθρώπους», σχολιάζει ο κ. Κασσελάκης σχετικά με τις επικρίσεις εις βάρος του από «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» περί αντιπολίτευσης lifestyle και από τη Νέα Αριστερά περί «τραμπισμού». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «αντιθέτως, ο κ. Μητσοτάκης βάζει και τους μπράβους του να προπηλακίζουν όποιον ‘κοινό θνητό' διαμαρτυρηθεί μπροστά του για την πολιτική του».

Συσπειρώνουμε τον κόσμο

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει κανονικά στο καταστατικό του συνέδριο, ως η μόνη ανεξάρτητη προοδευτική δύναμη που μπορεί να εκφράσει τον ευρύτερο χώρο και να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας», τονίζει. Αναφέρει ότι στόχος είναι η συγκρότηση μιας μεγάλης, προοδευτικής, κοινωνικής συμμαχίας που θα διεκδικήσει να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα και να φέρει την πολιτική αλλαγή και προσθέτει ότι «σε αυτή τη μάχη είναι ευπρόσδεκτος κάθε πολίτης που θέλει και μπορεί να συμβάλει, ακόμη κι αν σήμερα είναι μέλος ή στέλεχος άλλου προοδευτικού κόμματος».
Στο ερώτημα αν θα έβρισκε χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που τον προσέγγιζε «ένας ψηφοφόρος της καραμανλικής ΝΔ ή κάποιος που ψήφισε Ελληνική Λύση», ο κ. Κασσελάκης αφού χαρακτήρισε επικίνδυνο τον συμψηφισμό «του κόσμου της καραμανλικής ΝΔ με την Ακροδεξιά του Βελόπουλου», τονίζει ότι «με την καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ μάς χωρίζουν κεφαλαιώδεις, αξιακές πολιτικές διαφορές, όμως συγκαταλέγεται στο δημοκρατικό τόξο» και πως «με τους τσαρλατάνους όμως ακροδεξιούς είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι».
Σημειώνει ότι «επιδιώκουμε να συσπειρώσουμε στο κόμμα μας όλο τον κόσμο από την Αριστερά ως το Δημοκρατικό Κέντρο» και πως όμως «δεν θα ξεπλύνουμε ποτέ τα ορφανά της Ακροδεξιάς και τις ομιλούσες κεφαλές της μισαλλοδοξίας, όπως κάνει εδώ και χρόνια ο κ. Μητσοτάκης...».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης