Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Θέση υπέρ της Τουρκίας παίρνει το ΝΑΤΟ – Αυστηρές συστάσεις στη Ρωσία

Bloomberg: Θέση υπέρ της Τουρκίας παίρνει το ΝΑΤΟ – Αυστηρές συστάσεις στη Ρωσία
Τα μέλη της Βορειοατλαντικής συμμαχίας την εγκαλούν για τις παραβιάσεις του τούρκικου εναέριου χώρου και για τις αεροπορικές επιθέσεις της στη Συρία
Το ΝΑΤΟ αναμένεται να υπερασπιστεί την Τουρκία, καθώς η Ρωσία υιοθετεί μία τακτική επικίνδυνης κλιμάκωσης στη γειτονική Συρία, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές από τη Βορειοατλαντική συμμαχία.
«Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να υπερασπιστεί όλα τα μέλη της συμμαχίας, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας» ανέφερε ο γενικός γραμματέας Jens Stoltenberg πριν από ένα μήτινγκ με τους υπουργούς Άμυνας στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται και ο Πάνος Καμμένος.
Καταδίκασε επίσης τις παραβιάσεις των Ρώσων στον εναέριο χώρο της Τουρκίας και πρόσθεσε πως η στήριξή της από το ΝΑΤΟ θα συμπεριληφθεί στην ατζέντα.
«Οι βασικοί στόχοι των αεροπορικών επιθέσεων της Ρωσίας δεν είναι οι τρομοκράτες του Ισλαμικού κράτους, αλλά μέλη πιο μετριοπαθών οργανώσεων που αντιτίθενται στον πρόεδρο της Συρίας Bashar al – Ashad» υποστήριξε στη συνέχεια ο Stoltenberg.
Και κάλεσε τη Ρωσία να πολεμήσει κόντρα στο Ισλαμικό Κράτος και να πάψει να στηρίζει τον Assad.
Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Michael Fallon είπε από την πλευρά του ότι «η Ρωσία μετατρέπει μία πολύ σοβαρή κατάσταση σε επικίνδυνη» και πρόσθεσε.
«Το ΝΑΤΟ θα ζητήσει από τη Ρωσία να αποφύγει την πιθανότητα κάποιας εμπλοκής με τους συμμάχους και να μην ρίχνει πυραύλους σε περιοχές που δεν ελέγχονται από το ISIS.
Η Γερμανίδα ομόλογός του Ursula von der Leyden υπογράμμισε με τη σειρά της ότι «όσο η Ρωσία επιτίθεται σε αυτούς που πολεμούν κόντρα στο Ισλαμικό Κράτος, το δυναμώμει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης