Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ύπατη Αρμοστεία: Τον Οκτώβριο του 2015 έφτασαν στην Ευρώπη 218.394 μετανάστες - Σχεδόν όσοι και το 2014

Ύπατη Αρμοστεία: Τον Οκτώβριο του 2015 έφτασαν στην Ευρώπη 218.394 μετανάστες - Σχεδόν όσοι και το 2014
Δραματικά αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών και δεν υπάρχουν σημεία ταφής τους
Ο αριθμός των νεκρών από την προσφυγική κρίση έχει αυξηθεί τόσο πολύ που στη Λέσβο ψάχνουν μέρη για την ταφή τους, αναφέρει η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες, επικαλούμενη δήλωση του δημάρχου του νησιού.
Συγκεκριμένα, ο Σπύρος Γαληνός ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα fm» ότι υπάρχουν 50 σοροί στο νεκροτομείο, διότι δεν βρίσκεται σημείο ταφής τους.
Και πρόσθεσε ότι οι αρχές κάνουν διαπραγματεύσεις για να χρησιμοποιήσουν ένα οικόπεδο δίπλα στο νεκροταφείο της Λέσβου για να θάψουν όσους πέθαναν προσπαθώντας να φτάσουν στο νησί από τη γειτονική Τουρκία.
Την ίδια στιγμή το ελληνικό λιμενικό επιβεβαίωσε ότι άλλοι τέσσερις πρόσφυγες πνίγηκαν και έξι αγνοούνται από νέο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι, ενώ 11 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά είχαν χάσει την Κυριακή τη ζωή τους στη Σάμο, όπου ανατράπηκε η βάρκα τους.
Η ελληνική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι πάνω από 1.400 άτομα διασώθηκαν το Σαββατοκύριακο σε 39 διαφορετικές επιχειρήσεις.
Ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες καθώς χιλιάδες πρόσφυγες έρχονται από την Τουρκία αψηφώντας τους ισχυρούς ανέμους και τον κρύο καιρό.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών 218.394 μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν στην Ευρώπη τον Οκτώβριο, κάτι που συνιστά νέο ρεκόρ μετά τους 172.843 του Σεπτεμβρίου.
Ο Adrian Edwards υπεύθυνος επικοινωνίας της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες υποστήριξε «ότι ο αριθμός των προσφύγων που πέρασαν στην Ευρώπη τον Οκτώβριο είναι σχεδόν ίσος με αυτόν για ολόκληρο το 2014».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης