Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Καταλονία ενέκρινε τη διακήρυξη ανεξαρτησίας της – Στο Συνταγματικό δικαστήριο προσφεύγει η ισπανική κυβέρνηση

Η Καταλονία ενέκρινε τη διακήρυξη ανεξαρτησίας της – Στο Συνταγματικό δικαστήριο προσφεύγει η ισπανική κυβέρνηση
Έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου συγκάλεσε ο ισπανός πρωθυπουργός, ο οποίος θα ενημερώσει παράλληλα όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας
Ξεκίνησε τις διαδικασίες ώστε να προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας η ισπανική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Mariano Rajoy, μετά την έγκριση σήμερα, από το κοινοβούλιο της Καταλονίας της διακήρυξης της ανεξαρτησίας της περιοχής.
Σε ανακοίνωσή του ο ισπανός πρωθυπουργός ανέφερε ότι «μόλις υπέγραψα αίτηση προς το Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να γνωμοδοτήσει για την διακήρυξη που ενέκρινε σήμερα το Κοινοβούλιο της Καταλονίας».
Εξήγησε δε, ότι μετά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη, θα υπογράψει το διάταγμα αντισυνταγματικότητας, αιτούμενος την άμεση αναστολή αυτής της πρωτοβουλίας και όλων των πιθανών συνεπειών της.
«Τώρα πάμε όλοι μαζί ενωμένοι, διότι η Ισπανία είναι θέμα όλων», τόνισε.
Παράλληλα, τόνισε ότι αύριο, Τρίτη, θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του σοσιαλιστικού κόμματος, Pedro Sanchez, όπως και ότι σκοπεύει να ενημερώσει σχετικά όλα τα κόμματα.
Ο ισπανός πρωθυπουργός προχώρησε σε αυτές τις ανακοινώσεις, μετά την έγκριση νωρίτερα σήμερα, με 72 ψήφους υπέρ και 63 κατά, της διακήρυξης ανεξαρτησίας από το κοινοβούλιο της Καταλονίας, με την οποία ξεκινά η διαδικασία ανεξαρτησίας της περιοχής, με στόχο να καταλήξει σε μια νέα καταλανική δημοκρατία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης