Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moody's: Η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει, αλλά με ρυθμό μικρότερο απ' ότι πριν την κρίση

tags :
Moody's: Η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει, αλλά με ρυθμό μικρότερο απ' ότι πριν την κρίση
Η μεγαλύτερη αύξηση δημοσίου χρέους καταγράφηκε στη Μέση Ανατολή και στη Βόρειο Αφρική
Η παγκόσμια ανάπτυξη ανακάμπτει, αλλά υπολείπεται του επιπέδου που κατέγραφε πριν από την κρίση, γράφει σε ανάλυσή του την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's Investors Service.
Όπως διαπιστώνει, αν και οι οικονομίες διεθνώς ανακάμπτουν από τη χρηματο-οικονομική κρίση, σχέδον όλες οι περιοχές του κόσμου επιδεικνύουν ρυθμούς ανάπτυξης κατώτερους των αντίστοιχων πριν την κρίση.
Η νέα οικονομική πραγματικότητα των χαμηλών τιμών πετρελαίου και εμπορευματικών αγαθών, οι χαμηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης στην Ασία και η «κανονικοποίηση» του επιτοκιακού περιβάλλοντος στις ΗΠΑ αντικατοπτρίζουν ένα σημείο καμπής για την παγκόσμια οικονομία.
Οι εξελίξεις αυτές είναι πολύ πιθανό ότι θα έχουν ως συνέπεια ένα ευμετάβλητο διεθνές περιβάλλον με αντίκτυπο σε επίπεδο συγκεκριμένων χωρών και περιφερειών.
Παρατηρούνται μεγάλες διαφορές στην ανάπτυξη μεταξύ των διαφόρων περιοχών της Γης, αλλά η διαπίστωση είναι κοινή, ότι η τρέχουσα και αναμενόμενη ανάπτυξη σε γενικές γραμμές θα είναι κατώτερη αυτής που καταγραφόταν πριν την κρίση.
Επίπλέον, καταγράφεται μια δομική διαφοροποίηση στους δημοσιονομικούς ισολογισμούς μετά την κρίση, καθώς βεβαίως τα περισσότερα κράτη εμφανίζουν πλέον μεγαλύτερο χρέος και κόστος εξυπηρέτησης αυτού.
Η μεγαλύτερη αύξηση δημοσίου χρέους καταγράφηκε στη Μέση Ανατολή και στη Βόρειο Αφρική, ακολουθούμενες από την Ανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης