Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sapin (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Η δικαστική απόφαση δεν εμποδίζει τη Lagarde να ασκήσει τα καθήκοντά της στο ΔΝΤ

Sapin (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Η δικαστική απόφαση δεν εμποδίζει τη Lagarde να ασκήσει τα καθήκοντά της στο ΔΝΤ
«Είναι αθώα μέχρι να αποδειχθεί ότι είναι ένοχη», υπογράμμισε ο γάλλος υπουργός 
Η δικαστική απόφαση δεν εμποδίζει την Christine Lagarde να ασκήσει τα καθήκοντά της ως γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).
Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Michel Sapin, μετά την απόφαση γαλλικού δικαστηρίου που στέλνει τη Lagarde στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
Συγκεκριμένα ο M. Sapin τόνισε: «Είναι αθώα μέχρι να αποδειχθεί ότι είναι ένοχη, οπότε δεν βλέπω γιατί την εμποδίζει η κατηγορία από την άσκηση των καθηκόντων της».

Τι μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr:
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθεί η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde, έπειτα από σχετική απόφαση γαλλικού δικαστηρίου.
Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αποφάσισε να απαγγελθούν κατηγορίες κατά της ισχυρής γυναίκας του ΔΝΤ για το ρόλο της στην υπόθεση της σχέσης της γαλλικής τράπεζας Credit Lyonnais με το Γάλλο δισεκατομμυριούχο, Bernard Tapie.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Lagarde έχει πέντε ημέρες διορία για αν ασκήσει έφεση, με το Reuters να μεταδίδει ότι ο επικεφαλής της δικηγορικής ομάδας που έχει αναλάβει την υπόθεση έχει ακριβώς αυτή την πρόθεση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης