Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιρλανδία: Την επόμενη Τρίτη η διάλυση της Βουλής, εν όψει των εκλογών της 26ης Φεβρουαρίου

Ιρλανδία: Την επόμενη Τρίτη η διάλυση της Βουλής, εν όψει των εκλογών της 26ης Φεβρουαρίου
Το Εργατικό Κόμμα θα κάνει τα πάντα για να πείσει τους ψηφοφόρους ότι μια πλειοψηφία του Fine Gael θα ήταν καταστροφική για την εργατική τάξη
Την επόμενη Τρίτη θα διαλυθεί το κοινοβούλιο της Ιρλανδίας, γνωστό ως Dail, εν όψει των γενικών εκλογών στη χώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιρλανδικής εφημερίδας «Irish Mirror».
Όπως σημειώνεται, το κυβερνών Εργατικό Κόμμα θα προσφέρει στο εκλογικό σώμα ένα πακέτο φορολογικών περικοπών ύψους 10 δισ. ευρώ, καθώς και επιπλέον μέτρα για τα επόμενα πέντε χρόνια αν επιστρέψουν στην εξουσία.
Σύμφωνα με πηγή κοντά στο υπουργικό συμβούλιο, που επικαλείται η εφημερίδα, το κόμμα θα κάνει τα πάντα για να πείσει τους ψηφοφόρους ότι μια πλειοψηφία του Fine Gael θα ήταν καταστροφική για την εργατική τάξη.
Επίσης, το Εργατικό Κόμμα είπε ότι θα υπάρξει «χρόνος αποπληρωμής» για εκείνους που υπέφεραν από τη λιτότητα που τους επιβλήθηκε, όταν η οικονομία της χώρας είχε γονατίσει.
Όπως ανέφερε η πηγή, «ο εργατικός κόσμος στην Ιρλανδία έκανε τεράστιες θυσίες για να σηκωθεί η χώρα στα πόδια της» και πρόσθεσε ότι «τώρα, η οικονομία έχει επιστρέψει και 140.000 άτομα έχουν βρει δουλειά».
«Η επόμενη κυβέρνηση θα έχει στη διάθεσή της επιπλέον 10 δισ. ευρώ για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ο κόσμος θα επιλέξει πώς θα πρέπει να δαπανηθούν», σημείωσε και επισήμανε ότι «σταθήκαμε στις εργατικές οικογένειες αυξάνοντας τον κατώτατο μισθό για 124.000 άτομα, που εργάζονται κυρίως σε μαγαζιά, ξενοδοχεία και εστιατόρια μόλις πριν από τρεις εβδομάδες».
Μάλιστα, όπως ανέφερε, ο κατώτατος μισθός θα αυξάνεται κάθε χρόνο για τα επόμενα πέντε χρόνια ώστε να μετατραπεί σε ένα μισθό διαβίωσης των περίπου 11,50 ευρώ την ώρα σε σημερινούς όρους. Κάθε ένας που εργάζεται σκληρά, πρέπει να πληρώνεται κατάλληλα από τον εργοδότη του», τόνισε.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα υπάρξει αύξηση των συντάξεων κατά 25 ευρώ, κάτι που θα κοστίσει περί τα 200 εκατ. ευρώ ανά έτος για τα επόμενα πέντε έτη, ενώ σημείωσε ότι θα υπάρξει μεγάλη ώθηση στον κατώτατο μισθό και θα συνεχιστεί η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης