Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το καυστικό σχόλιο της FAZ για την υπουργό Εσωτερικών του «μεγάλου έθνους των… θαλασσοπόρων» της Αυστρίας

Το καυστικό σχόλιο της FAZ για την υπουργό Εσωτερικών του «μεγάλου έθνους των… θαλασσοπόρων» της Αυστρίας
Η αντίληψη που προφανώς επικρατεί στη Βιέννη ότι χρειάζονται απλά αρκετά πλοία στο Αιγαίο για να ελεγχθεί η ροή των προσφύγων, σημειώνει σκωπτικά η γερμανική εφημερίδα 
Ένα άκρως καυστικό σχόλιο για την υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας, Johanna Mikl-Leitner, επεφύλασσε η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», σε σημερινό δημοσίευμά της.
Υπενθυμίζεται ότι η αυστριακή υπουργός σχολίασε πως γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι «μύθος» πως δεν μπορούν να φυλαχτούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα, στο πλαίσιο της συνάντησης των ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου.
Οι δηλώσεις της βρέθηκαν στο επίκεντρο της FAZ, η οποία με καυστικό ύφος γράφει: «Η Johanna Mikl-Leitner, στο επάγγελμα υπουργός Εσωτερικών του 'μεγάλου έθνους των θαλασσοπόρων της Αυστρίας', γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι «μύθος» πως δεν μπορούν να φυλαχτούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπως είπε στη συνάντηση των ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών.
Η αντίληψη που προφανώς επικρατεί στη Βιέννη ότι χρειάζονται απλά αρκετά πλοία στο Αιγαίο για να ελεγχθεί η ροή των προσφύγων, χαρακτηρίζεται ως αφελής, όχι μόνο από έλληνες πολιτικούς αλλά και από νομικούς του Διεθνούς Δικαίου.
Ακόμη και η αποστολή του μεγαλύτερου στόλου της ιστορίας δε θα μπορούσε να μειώσει τον αριθμό των προσφύγων στο ανατολικό Αιγαίο, όσο η Ευρώπη θέλει να εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις ανθρωπιστικού δικαίου, ενδεχομένως μάλιστα να πετύχαινε και το αντίθετο».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης