Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ΟΟΣΑ προειδοποιεί ότι τα αρνητικά επιτόκια είναι επικίνδυνα για την παγκόσμια οικονομία

tags :
Ο ΟΟΣΑ προειδοποιεί ότι τα αρνητικά επιτόκια είναι επικίνδυνα για την παγκόσμια οικονομία
Λάθος τα μοντέλα που χρησιμοποιούν για την οικονομία οι Κεντρικές Τράπεζες - Υπάρχει υπερβολικά πολύ χρέος σε κάθε τομέα της οικονομίας
Προειδοποίηση για την επικινδυνότητα των αρνητικών επιτοκίων απηύθυνε το στέλεχος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, William White, σε συνέντευξή του στο δίκτυο Bloomberg.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής και Αναπτυξιακής Αξιολόγησης του ΟΟΣΑ, δήλωσε στο Bloomberg ότι τα αρνητικά επιτόκια είναι επικίνδυνα.
Η κίνηση-έκπληξη της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας να μειώσει τα επιτόκιά της για πρώτη φορά σε αρνητικά επίπεδα πυροδότησε εικασίες ότι και άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες μπορεί να προβούν σε παρόμοιες κινήσεις.
Δύο από τις 3 μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες στην Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας, ήδη έχουν αρνητικά επιτόκια.
Η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας ακόμη απέχει σημαντικά από το 0.
Μεταξύ άλλων, ο White σημείωσε ότι υπάρχει υπερβολικά χρέος κυριολεκτικά παντού, σε κάθε τομέα της οικονομίας και σε κάθε χώρα.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τα μοντέλα λειτουργίας της οικονομίας που χρησιμοποιούν οι κεντρικές τράπεζες είναι εντελώς λανθασμένα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης