Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Συγχωνεύονται οι ιταλικές συνεταιριστικές τράπεζες Banco Popolare SC και Banca Popolare di Milano Scarl

tags :
Bloomberg: Συγχωνεύονται οι ιταλικές συνεταιριστικές τράπεζες Banco Popolare SC και Banca Popolare di Milano Scarl
Εκπρόσωποι της διοίκησης των δύο τραπεζών βρίσκονται στην ΕΚΤ προκειμένου να λάβουν την τελική έγκριση
Με αξιωματούχους της ΕΚΤ είχαν προγραμματισμένη συνάντηση αργά το βράδυ της Τετάρτης τα διευθυντικά στελέχη των ιταλικών τραπεζών Banco Popolare SC και Banca Popolare di Milano Scarl, οι οποίες συμφώνησαν σε ένα σχέδιο συγχώνευσης και αναμένουν το «πράσινο φως» από τη Φρανκφούρτη, όπως αναφέρει επικαλούμενο ιταλικές πηγές το Bloomberg.
Από τη συγχώνευση αυτή θα προκύψει η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας με περιουσιακά στοιχεία ύψους 245 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Πλέον μόνο οι UniCredit SpA Intesa Sanpaolo SpA θα είναι μεγαλύτερες.
Η κυβέρνηση ελπίζει ότι μια τέτοια ενέργεια θα λειτουργήσει και ως έναυσμα και για συμφωνίες μεταξύ και άλλων συνεργατικών τραπεζών της Ιταλίας.
Η κίνηση έρχεται σε μια στιγμή που η κυβέρνηση πιέζει στην κατεύθυνση των συγχωνεύσεων, ιδιαίτερα των μικρότερων τραπεζών, προκειμένου να ενισχυθεί, όπως υποστηρίζει, ο τραπεζικός τομέας και να επιτευχθεί ανάκαμψη από τα τρία χρόνια ύφεσης.
Οι διοικήσεις των δύο τραπεζών κατέληξαν σε συμφωνία όσον αφορά στη δομή της συγχώνευσης και θα ζητήσουν από το αρμόδιο τμήμα της ΕΚΤ τη σχετική έγκριση για να συνεχίσουν.
Ο Guiseppe Castagna της Popolare Milano θα έχει τη διεύθυνση της νέας τράπεζας και ο Pier Francesco Saviotti της Banco Popolare θα γίνει πρόεδρος της εκτελεστικής της επιτροπής.
Ο πρόεδρος της Banco Popolare Carlo Fratta Pasini θα διατηρήσει το ρόλο του αυτό.
Εφόσον προχωρήσει θα είναι η πρώτη συμφωνία συγχώνευσης εδώ και ένα χρόνο που η κυβέρνηση προώθησε νομοθεσία που υποχρεώνει τις μεγαλύτερες συνεταιριστικές τράπεζες της Ιταλίας να συγχωνευθούν εξελισσόμενες σε νέες μετοχικές εταιρείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης