Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Obama συζήτησε με Μerkel - Hollande την σημασία της Νατοϊκής αποστολής και τη συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας

Ο Obama συζήτησε με Μerkel - Hollande την σημασία της Νατοϊκής αποστολής και τη συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας
Παράλληλα, συζητήθηκε η συμφωνία για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στη Συρία
Η σημασία της Νατοϊκής αποστολής και η συνεργασία Ελλάδας - Τουρκίας στον έλεγχο της ροής των προσφύγων, βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ B. Obama, με την καγκελάριο της Γερμανίας A. Merkel, και τον πρόεδρο της Γαλλίας F. Hollande, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Λένα Αργύρη.
Παράλληλα, συζητήθηκε η συμφωνία για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στη Συρία, στην τηλεδιάσκεψη που είχαν ο B. Obama, η A. Merkel, ο F. Hollande και ο Βρετανός πρωθυπουργό D. Cameron.
Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος οι επικεφαλής των ΗΠΑ, Γαλλίας, Γερμανίας και Βρετανίας κάλεσαν τα εμπλεκόμενα μέρη να εφαρμόσουν πιστά τη συμφωνία.
«Ανακοινώθηκε μια εκεχειρία η οποία θα πρέπει να τηρηθεί απαραιτήτως και, όσο γρηγορότερα, τόσο το καλύτερο», είπε ο Γάλλος πρόεδρος.
Σε Δελτίο Τύπου, το προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας διευκρίνισε ότι οι τέσσερις ηγέτες «Επιθυμούμε η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός να τεθεί σε ισχύ όσο το δυνατόν συντομότερα», είπε ο κ. Hollande.
Σύμφωνα με το μέγαρο των Ηλυσίων, «τόνισαν ότι θα παρακολουθούν πολύ στενά την τήρηση των δεσμεύσεων που συμφωνήθηκαν την 11η Φεβρουαρίου από τη Διεθνή Ομάδα Υποστήριξης της Συρίας και ιδίως τον τερματισμό των αεροπορικών πληγμάτων από τη Ρωσία και το συριακό καθεστώς εναντίον θέσεων των οργανώσεων της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης κι εναντίον των αμάχων».
Aξίζει να σημειωθεί ότι και οι τέσσερις ηγέτες υπογράμμισαν ότι είναι επείγουσα ανάγκη να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να τερματιστεί η ανθρωπιστική κρίση στη Συρία και ιδίως στο Χαλέπι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης