Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ritter (πρώην CIA): Στην δεύτερη επίθεση που ετοιμάζει η Ρωσία, η Ουκρανία θα χάνει 2.000 στρατιώτες την ημέρα

Ritter (πρώην CIA): Στην δεύτερη επίθεση που ετοιμάζει η Ρωσία, η Ουκρανία θα χάνει 2.000 στρατιώτες την ημέρα
«Οι Ουκρανοί στρατηγοί που αντιμετωπίζουν την αναπόφευκτη σφαγή του συνόλου των δυνάμεών τους θα κάνουν έκκληση για ειρήνη σύντομα» κατά τον Ritter
Με τη Ρωσία να απελευθερώνει το ένα χωριό μετά το άλλο και την Ουκρανία φαινομενικά ανίκανη να εξασφαλίσει και κρατήσει μια αμυντική γραμμή πριν από την τελική επίθεση, ο πρώην επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ και αξιωματικός πληροφοριών της CIA Scott Ritter βλέπει την σύγκρουση να τελειώνει αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που καθόρισε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας στην αρχή του 2024.

Την Παρασκευή, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η Ρωσία απελευθέρωσε το Novokalinovo στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και το Kiselevka και το Kotlyarovka στην περιοχή Kharkiv, το τελευταίο σε μια σειρά χωριών που έπεσαν.
Aυτή η ταχεία υποβάθμιση της πρώτης γραμμής ήταν το αποτέλεσμα της συνεχούς προσπάθειας των ρωσικών δυνάμεων να συντρίψουν τους Ουκρανούς έως ότου δεν θα έχουν καμία εφεδρεία για να σταθεροποιήσουν την πρώτη γραμμή.
«Την ώρα που μιλάμε, το μοντέλο του πολέμου φθοράς κάνει την Ουκρανία να χάνει περίπου 1.500 στρατιώτες την ημέρα.
Αυτός ο αριθμός αυξάνεται τώρα επειδή η Ρωσία επέκτεινε τις δραστηριότητές της στην περιοχή του Kharkiv.
Έτσι, μπορείτε να περιμένετε ότι αυτός ο αριθμός [να] ξεπεράσει εύκολα τις 2.000 την ημέρα», είπε ο Ritter στο Sputnik.
«Αυτό που έπρεπε να κάνουν οι Ουκρανοί είναι να τραβήξουν εφεδρείες και να πάρουν δυνάμεις από άλλα μέτωπα, συμπεριλαμβανομένου του μετώπου του Kharkiv και του μετώπου της Οδησσού, για να έρθουν στο πεδίο της μάχης όπου έχουν εξαλειφθεί ή έχουν φθαρεί και εκεί δεν υπάρχουν αντικαταστάτες… αυτό που πρόκειται να συμβεί είναι ότι η Ουκρανία θα αναγκαστεί να αποσύρει αποθέματα από την περιοχή του Κιέβου και από την Οδησσό, να πάει στο Kharkiv για να καλύψει αυτό το κενό.

Η δεύτερη επίθεση των Ρώσων

Ενώ το κάνουν αυτό, οι Ρώσοι θα εξαπολύσουν μια δεύτερη μεγάλη επίθεση στην περιοχή Zaporozhye, και οι Ουκρανοί θα αντιμετωπίσουν στα κλασικά ένα συντριπτικό δίλημμα:
- αν πάνε βόρεια χάνουν,
- αν πάνε νότια θα χάσουν,
- αν παραμείνουν στη μέση χάνουν... δεν υπάρχει καμία καλή επιλογή για αυτούς», εξήγησε ο Ritter, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια θα δούμε «την ολοκληρωτική κατάρρευση του ουκρανικού στρατού» και την «ταχεία απόσυρση πέρα από τον ποταμό Dnepr» για την προσπάθεια δημιουργίας μιας νέας αμυντικής γραμμής, κάτι που δεν πιστεύει ότι θα καταφέρουν οι Ουκρανοί.
Τελικά, ο Ritter προβλέπει, «Οι Ουκρανοί στρατηγοί που αντιμετωπίζουν την αναπόφευκτη σφαγή του συνόλου των δυνάμεών τους θα κάνουν έκκληση για ειρήνη».

Δραματικές αλλαγές έρχονται εντός του Μαΐου

Σημειώνει επίσης, ότι πηγές του αποκάλυψαν από τον Ιανουάριο ακόμη ότι «δραματικές αλλαγές» στον χάρτη του πεδίου μάχης έρχονται τον Μάιο.
Ο Ritter προβλέπει ότι η Ρωσία θα καταλάβει σημαντικά εδάφη στο Kharkiv και το Donbass αυτόν τον μήνα, με την τελική συνθηκολόγηση της Ουκρανίας λίγους μήνες αργότερα.
Λένε ότι η ικανότητα της Ουκρανίας να συνεχίσει τη συνεκτική αντίσταση θα καταρρεύσει αυτό το καλοκαίρι - αυτή είναι η ρωσική εκτίμηση και συμφωνώ μαζί της», είπε ο Ritter, σημειώνοντας ότι οι επιχειρήσεις της Ρωσίας δεν καθοδηγούνται από «ημερολόγια» και έχουν ήδη διαθέσει τους πόρους για να συνεχίσουν τη σύγκρουση μέχρι το 2027 εάν χρειαστεί.
Η απόφαση για το τι θα συμβεί στην Ουκρανία βρίσκεται τώρα αποκλειστικά στα χέρια της Ρωσίας, υποστήριξε ο Ritter, σημειώνοντας ότι είχαν «πολύ ευνοϊκούς όρους στο τραπέζι» τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2022.
«Κανείς δεν έχει λόγο σε αυτό εκτός από τη Ρωσία, και η Ρωσία το έχει καταστήσει σαφές… αυτή είναι μια αποφασιστική ήττα του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Είναι τόσο αποφασιστικό όσο μπορείτε χωρίς να εμπλέκονται άμεσα και δεν μπορούν να εμπλακούν άμεσα γιατί αυτό είναι ένα χάπι αυτοκτονίας».
Ο Ritter πρόσθεσε ότι το πακέτο στρατιωτικής βοήθειας που υπογράφηκε πρόσφατα σε νόμο από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden είχε και θα έχει «μηδενικό αντίκτυπο» στο πεδίο της μάχης.
«Αυτό που είδαμε, για παράδειγμα, οι απελπιστικά απαραίτητες οβίδες πυροβολικού των 155 χιλιοστών εισήχθησαν από τη Ρουμανία σε ένα πλοίο, εκφορτώθηκαν στην Οδησσό σε μια αποθήκη και χτυπήθηκαν από δύο πυραύλους Iskander. Μπουμ, πάνε κάνα δυο δισεκατομμύρια δολάρια ακριβώς εκεί».
Αλλά το μεγαλύτερο ζήτημα για την Ουκρανία παραμένει το ανθρώπινο δυναμικό, όχι τα πυρομαχικά, εξήγησε ο Ritter.
«Σήμερα, δεν υπάρχει το ανθρώπινο δυναμικό για να πολεμήσει και δεν υπάρχει κανένας εκπαιδευμένος.
Δεν υπάρχει τίποτα εκεί.
Έτσι, όποιος πεθαίνει απλώς βάζει την Ουκρανία πιο βαθιά σε μια τρύπαθα μπορούσατε να δώσετε τα καλύτερα επιχρυσωμένα πυρομαχικά στον κόσμο, αλλά δεν έχει σημασία αν δεν έχετε κανέναν να τα χρησιμοποιήσει».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης