Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weber: Προσβλέπει σε ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό, παρά το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου

Weber: Προσβλέπει σε ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό, παρά το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου
Eθνικά μέτρα, όπως στα Βαλκάνια, δεν πρέπει να βρίσκονται σε αντίθεση με μια κοινή ευρωπαϊκή λύση, τόνισε ο επικεφαλής της ομάδας των Συντηρητικών στο Ευρωκοινοβούλιο
Σε μια ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό προσβλέπει ο Manfred Weber, επικεφαλής της ομάδας των Συντηρητικών στο Ευρωκοινοβούλιο, παρά το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου.
Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Neue Osnabrcker Zeitung», ο Manfred Weber τόνισε ότι «εθνικά μέτρα, όπως στα Βαλκάνια, δεν πρέπει να βρίσκονται σε αντίθεση με μια κοινή ευρωπαϊκή λύση».
Όπως ανέφερε, μπορεί κανείς να κατανοήσει το γεγονός ότι οι βαλκανικές χώρες λόγω της ιδιαίτερης πίεσης από τις μεταναστευτικές ροές αντιδρούν, ωστόσο το ουσιαστικό συμπέρασμα της τελευταίας συνόδου κορυφής με την Τουρκία είναι ότι επιτέλους οι χώρες της Ε.Ε. θα δράσουν τώρα από κοινού και πολύ συγκεκριμένα.
«Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την κοινή λύση της μεταναστευτικής κρίσης», κάτι το οποίο ισχύει τόσο για τη συνεργασία με την Τουρκία όσο και για τη βοήθεια προς την Ελλάδα ή για το μήνυμα ότι η Ευρώπη «θέλει να βάλει ένα τέλος στο ελεύθερο πέρασμα συνόρων, το δουλεμπόριο ανθρώπων και την παράνομη μετανάστευση προς την Ελλάδα».
Παράλληλα, ο Weber υπεραμύνθηκε της πολιτικής της γερμανίδας καγκελαρίου, Angela Merkel, στο προσφυγικό, τονίζοντας ότι είναι καλό το γεγονός ότι η καγκελάριος παρακινεί τις άλλες χώρες της Ε.Ε. για να βρεθεί μια λύση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης