Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμετάβλητα άφησε η Fed τα επιτόκιά της - Προβλέπει δύο αυξήσεις εντός του 2016

Αμετάβλητα άφησε η Fed τα επιτόκιά της - Προβλέπει δύο αυξήσεις εντός του 2016
Η Fed περιόρισε σε 2,2% - από 2,4% - την εκτίμησή της για το ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ το 2016, ενώ για το 2017 πλέον προβλέπει ανάπτυξη 2,1%
Αμετάβλητα άφησε τα παρεμβατικά επιτόκια του δολαρίου ΗΠΑ την Τετάρτη 16 Μαΐου 2016 η αρμόδια Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοιχτής Αγοράς (FOMC) της Federal Reserve - που αποφασίζει τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ - όπως ανέμενε ευρέως η επενδυτική κοινότητα.
Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Fed αναμένει ότι θα προχωρήσει σε δύο (2) αυξήσεις των παρεμβατικών επιτοκίων της στο τρέχον έτος, από τέσσερις (4) αυξήσεις που προέβλεπε μόλις τον Δεκέμβριο 2015.
Δύο αναμένεται να είναι οι αυξήσεις επιτοκίων της Fed που θα πραγματοποιηθούν και το 2017.
Σύμφωνα με τη Fed, οι διεθνείς οικονομικές και χρηματο-οικονομικές εξελίξεις «συνεχίζουν να δημιουργούν κινδύνους», με τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ να προβλέπεται ότι θα παραμείνει σε χαμηλό επίπεδο βραχυπρόθεσμα λόγω της καθίζησης των τιμών του πετρελαίου.
Μεσοπρόθεσμα όμως, ο αμερικανικός πληθωρισμός θα αυξηθεί στο επιδιωκόμενο επίπεδο «σταθερότητας τιμών» του 2% - που αποτελεί και τον στόχο της Fed - λόγω σταδιακού περιορισμού της αρνητικής επίδρασης στον πληθωρισμό από τις τιμές ενέργειας, αλλά και λόγω της περαιτέρω βελτίωσης της αγοράς εργασίας (και των μισθών).
Όπως ανέφερε η Fed, τα παρεμβατικά επιτόκια του δολαρίου ΗΠΑ θα βρίσκονται στο επίπεδο του 0,9% μέχρι το τέλος του 2016, σε 1,9% στο τέλος του 2017, σε 3,0% στο τέλος του 2018 και σε 3,3% μακροπρόθεσμα.
Η Fed περιόρισε σε 2,2% - από 2,4% - την εκτίμησή της για το ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ το 2016, ενώ για το 2017 πλέον προβλέπει ανάπτυξη 2,1% (από 2,2%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης