Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιστρέφει στη Formula 1 η Aston Martin ύστερα από απουσία 50 χρόνων

tags :
Επιστρέφει στη Formula 1 η Aston Martin ύστερα από απουσία 50 χρόνων
Θα συνεργαστεί με την Red Bull Racing
Στη Formula 1 επιστρέφει ύστερα από απουσία 50 χρόνων και συγκεκριμένα από το 1960 η Aston Martin και έπειτα από συμφωνία με την Red Bull Racing, όπως μεταδίδουν οι Financial Times.
Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για το όχημα για την περίοδο του επόμενου έτους, ενώ παράλληλα θα εργαστούν για ένα «υπεραυτοκίνητο» για χρήση στον δρόμο, το οποίο αναμένεται να αποκαλυφθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες.
Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Aston Martin, Andy Palmer, «η Formula 1 προσφέρει το απόλυτο παγκόσμιο στάδιο για να χτιστεί η ευρύτερη αναγνωρισιμότητα της Aston Martin».
Η εταιρεία θα προχωρήσει στην ανανέωση όλου του φάσματος των οχημάτων της τα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς σχεδιάζει την πορεία της στο μέλλον μετά το κλείσιμο της εκατονταετούς παρουσίας της πριν από τρία χρόνια.
Το πρώτο της νέας σειράς θα είναι το DB11, το σούπερ αυτοκίνητο των 140.000 λιρών που αποκαλύφθηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στη Γενεύη αυτόν τον μήνα και το οποίο θα αντικαταστήσει το DB9.
Επίσης, σχεδιάζει ένα αυτοκίνητο crossover SUV και ένα ηλεκτρικό όχημα, καθώς επιδιώκει να διευρύνει το φάσμα οχημάτων της.
Ως μέρος της συμφωνίας, ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull Racing, Adrian Newey, θα συνεργαστεί με τον επικεφαλής δημιουργικού της Aston Martin, Marek Reichman, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα πρωτοποριακό νέο αυτοκίνητο.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Aston Martin, Andy Palmer, το νέο αυτοκίνητο θα αρχίσει να πωλείται το 2018 και θα αποκαλυφθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες.
Όπως ανέφερε, θα παραχθούν μόνον 100 οχήματα αυτού του είδους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης