Τελευταία Νέα
Διεθνή

Market Watch: Εισροές πολλών δισ. δολαρίων καταγράφουν οι αναδυόμενες αγορές λόγω των ανακοινώσεων της Fed

Market Watch: Εισροές πολλών δισ. δολαρίων καταγράφουν οι αναδυόμενες αγορές λόγω των ανακοινώσεων της Fed
Τις αναδυόμενες αγορές φαίνεται πως βοηθάει και η σταθεροποίηση των τιμών των εμπορευματικών πρώτων υλών διεθνώς
Σε 3 δισ. δολάρια υπολογίζει η Bank of America Merrill Lynch την αξία των νέων επενδυτικών κεφαλαίων που έχουν κατευθυνθεί στις αναδυόμενες αγορές μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μια τάση την οποία ενίσχυσαν οι αποφάσεις της Fed την τρέχουσα εβδομάδα.
Αυτό αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Market Watch, σύμφωνα με το οποίο η «στροφή» της Federal Reserve προς δύο αυξήσεις επιτοκίων εντός του 2016 - αντί τεσσάρων, όπως είχε «σηματοδοτήσει μόλις τον Δεκέμβριο 2015 - προκάλεσε την εξασθένηση του δολαρίου, γεγονός που ενισχύει τις επενδύσεις προς αναδυόμενες αγορές.
Οι αναλυτές συστήνουν προσοχή στη διάρκεια που θα έχει η εισροή νέων επενδυτικών κεφαλαίων στις αναδυόμενες αγορές, που δεν αποκλείεται να αποδειχθεί βραχυπρόθεσμη.
Η εξασθένηση του δολαρίου στις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει ενισχύσει κυρίως μετοχές και νομίσματα σε χώρες της λατινικής Αμερικής, στην Ταϊλάνδη, στην Ινδονησία και στη Μαλαισία, τάση που βασίζεται στην προοπτική βραδύτερης αύξησης των επιτοκίων της Fed, κατά συνέπεια και του κόστους εξυπηρέτησης των τεράστιων ιδιωτικών και δημόσιων χρεών των αναδυόμενων αγορών.
Το γεγονός ότι η κεντρική τράπεζα του δολαρίου ΗΠΑ αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα παρεμβατικά της επιτόκια αποτέλεσε την καλύτερη είδηση της εβδομάδος για τις αναδυόμενες αγορές, που εμφανίζονται να παρουσιάζουν ευκαιρίες επειδή η προοπτική ενίσχυσης του δολαρίου βραχυπρόθεσμα θεωρείται ιδιαίτερα μικρή.
Τις αναδυόμενες αγορές φαίνεται πως βοηθάει και η σταθεροποίηση των τιμών των εμπορευματικών πρώτων υλών διεθνώς, για πολλές από τις οποίες αποτελούν βασικά εξαγωγικά τους αγαθά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης