Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργισμένη η Άγκυρα για την παρουσία του τουρκοκύπριου ηγέτη M. Akinci σε κουρδική γιορτή

Οργισμένη η Άγκυρα για την παρουσία του τουρκοκύπριου ηγέτη M. Akinci σε κουρδική γιορτή
Λίγες μόλις μέρες νωρίτερα, είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες στα κατεχόμενα περί «δράσης του κουρδικού ΡΚΚ» στην Κύπρο
Έντονη δυσφορία αν όχι οργή φέρεται να έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση της Άγκυρας αλλά και σε εθνικιστικούς κύκλους στην κατεχόμενη Κύπρο η παρουσία του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Mustafa Akinci, συνοδευόμενου από τον πρωθυπουργό του, σε εκδήλωση για τον εορτασμό της κουρδικής και αλεβίτικης γιορτής της Πρωτοχρονιάς, γνωστή και ως «Νεβρόζ», που γιορτάζεται φέτος 20 - 21 Μαρτίου 2016.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η κυπριακή εφημερίδα «Καθημερινή της Κύπρου», οι αρμόδιες υπηρεσίες της τουρκικής κυβέρνησης αλλά και του τουρκικού προεδρικού μεγάρου έχουν θέσει υπό το μικροσκόπιο τους τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής 20 Μαρτίου 2016 στην εκδήλωση για το Νεβρόζ.
Οι τουρκικές αρχές υποψιάζονται ότι στην εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκε ο κ. Akinci συμμετείχαν και πρόσωπα που σχετίζονται άμεσα με το κουρδικό κίνημα το οποίο για την τουρκική ηγεσία συλλήβδην χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική οργάνωση».
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, περαιτέρω εκνευρισμό έχει προκαλέσει το ότι ο κ. Akinci προέβη στη συγκεκριμένη ενέργεια λίγες ώρες μετά την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 και πολλοί κατηγορούν τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων γιατί, υποστηρίζουν, «δεν σέβεται το πένθος του τουρκικού έθνους και οτι παρέχει υποστήριξη σε «τρομοκρατικούς» κύκλους».
Η νέα εξέλιξη έρχεται στον απόηχο της θύελλας αντιδράσεων, στην τουρκοκυπριακή πλευρά για την υποτιθέμενη δράση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στην Κύπρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης