Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Η Fed σχεδιάζει νέα αύξηση των επιτοκίων το 2016 - Ενισχύεται το δολάριο

CNBC: Η Fed σχεδιάζει νέα αύξηση των επιτοκίων το 2016 - Ενισχύεται το δολάριο
Μετά τη σύνοδο της ομάδος των G-20 τον περασμένο μήνα, βελτιώθηκε ο συντονισμός στη δημόσια επικοινωνία των μεγάλων κεντρικών τραπεζών
Τις δυνάμεις του κάτω από τα 1,12 δολάρια ΗΠΑ ανά ευρώ δοκίμασε ενισχυόμενο το αμερικανικό νόμισμα την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, μετά από τις δηλώσεις αξιωματούχων της Federal Reserve ότι είναι πλέον επικείμενη μια αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου.
Συγκεκριμένα, το αμερικανικό νόμισμα διακυμάνθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας έναντι του ευρωπαϊκού μεταξύ 1,11594 και 1,12216 δολαρίων ΗΠΑ.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου CNBC, το δολάριο φαίνεται να βρίσκεται και πάλι σε τροχιά ενίσχυσης, καθώς τα οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ βελτιώνονται, ο πληθωρισμός της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη ενισχύεται, ενώ σταθεροποιούνται οι αγορές και μειώνεται η μεταβλητότητά τους.
Μετά τη σύνοδο των 20 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη (ομάδα G-20) τον περασμένο μήνα, έχει αρχίσει να διαφαίνεται ένας καλύτερος συντονισμός στη δημόσια επικοινωνία των μεγάλων κεντρικών τραπεζών, συμβάλλοντας σε μεγαλύτερη σταθερότητα των αγορών.
Παρ' ότι με τα μέχρι στιγμής στοιχεία και δηλώσεις αξιωματούχων της Fed διαφαίνεται αρκετά πιθανή μια αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου τον Ιούνιο 2016, η νέα επικοινωνιακή πολιτική της Fed φαίνεται να οδηγεί εσκεμμένα τους επενδυτές σε αβέβαιες προβλέψεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης