Τελευταία Νέα
Διεθνή

NYT: Σε εφαρμογή η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας - Ξεκίνησε η επαναπροώθηση μεταναστών από την Ελλάδα

NYT: Σε εφαρμογή η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας - Ξεκίνησε η επαναπροώθηση μεταναστών από την Ελλάδα
Έτοιμη να δεχτεί πρόσφυγες απευθείας από την Τουρκία η Γερμανία 
Ότι άρχισε η εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας για την προσφυγική κρίση μεταδίδει η αμερικανική εφημερίδα «New York Times», επισημαίνοντας, συγκεκριμένα, ότι ξεκίνησε η επαναπροώθηση μεταναστών/προσφύγων από την Ελλάδα στην Τουρκία.
Η εφημερίδα κάνει μία περιγραφή της διαδικασίας την οποία οι αρμόδιες αρχές ακολούθησαν για την πρώτη επαναπροώθηση, η οποία αφορούσε, κυρίως, σε Πακιστανούς.
Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι στην πρώτη ομάδα που επαναπροωθήθηκε δεν υπήρξε κάποιος Σύριος.
Αναφέρει, ακόμα, πως οι τουρκικές αρχές μπλόκαραν την πρόσβαση των δημοσιογράφων στην ομάδα των μεταναστών και έτσι δε γνωστοποιήθηκε το που αυτοί μεταφέρθηκαν ή αν πρόκειται να απελαθούν από την Τουρκία.
Σύμφωνα με τούρκους αξιωματούχους, εντούτοις, εικάζεται ότι οι οικονομικοί μετανάστες θα επιστέψουν κάποια στιγμή στις πατρίδες τους.
Η εφημερίδα κάνει ειδική αναφορά και στους 66 μετανάστες που επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία από τη Χίο, σχολιάζοντας ότι στο νησί υπήρξε ένταση μεταξύ των προσφύγων.
Από την άλλη πλευρά, επισημαίνει πως η Γερμανία ετοιμάζεται να υποδεχτεί, αργότερα μέσα στην ημέρα (Δευτέρα 4 Απριλίου), 40 Σύριους, κυρίως γυναίκες και παιδιά, από την Τουρκία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης