Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία – Ουκρανία: Αμφιβολίες για την «Ολυμπιακή εκεχειρία» που πρότεινε ο Macron

Ρωσία – Ουκρανία: Αμφιβολίες για την «Ολυμπιακή εκεχειρία» που πρότεινε ο Macron
Ακούγεται «μη βιώσιμο», σύμφωνα με τον Zelensky
Σχετικά Άρθρα
Οι Vladimir Putin και Volodymyr Zelensky εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για την προταθείσα εκεχειρία στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το καλοκαίρι 2024.
Η εν λόγω πρόταση διατυπώθηκε από τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron.
Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε σήμερα 17/5 στον ιστότοπο Ukrainska Pravda, ότι οι λεπτομέρειες της πρωτοβουλίας δεν είναι σαφείς για τον ίδιο, ενώ επισήμανε τους κινδύνους αν η Ρωσία να χρησιμοποιήσει την εκεχειρία για να μεταφέρει τότε στρατιωτικό εξοπλισμό πιο κοντά στην Ουκρανία.
Έθεσε το ερώτημα «ποιος θα διασφαλίσει ότι οι δυνάμεις τους δεν θα προχωρήσουν προς εμάς κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας;». «Έτσι δεν καταλαβαίνω τις λεπτομέρειες. Μέχρι στιγμής μου ακούγεται ως μια μη βιώσιμη ιστορία».
Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος επιστρέφοντας από την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Κίνα, παραδέχθηκε ότι ο Κινέζος ομόλογός του, Xi Jinping, του μετέφερε την πρόταση για την εκεχειρία, αλλά δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες. Ο Vladimir Putin επέκρινε τη Δύση επειδή απαιτεί από τη Ρωσία να τηρήσει την Ολυμπιακή Εκεχειρία, ενώ αποκλείει τους Ρώσους αθλητές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η Μόσχα είχε εκφράσει και προηγουμένως αμφιβολίες για μια τέτοιου είδους πρωτοβουλία, καθώς η Ουκρανία θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί αυτή την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων για να εξοπλίσει περαιτέρω τις ένοπλες δυνάμεις της και να ανασυνταχθεί για τον πόλεμο.
Μετά την πρόταση αυτή που έκανε ο Macron, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις από το Παρίσι για το πώς θα προχωρήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης