Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τάγμα καταδρομέων μεταφέρθηκε από την κατεχόμενη Κύπρο στις νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας

Τάγμα καταδρομέων μεταφέρθηκε από την κατεχόμενη Κύπρο στις νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας
Η μετακίνηση σχετίζεται με το ΡΚΚ και όχι με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό υποστηρίζει το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Στρατού 
Στρατεύματα από την βόρεια κατεχόμενη Κύπρο μεταφέρει στις νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων όπως το ίδιο ανακοίνωσε επισήμως.
Με βάση την ανακοίνωση «ένα τάγμα πολύ καλά εκπαιδευμένων στρατιωτών και υπαξιωματικών που βρίσκονται στην "ΤΔΒΚ" στάλθηκε στην επαρχία Μπεϊτούσεμπαπ της πόλης Σιρνάκ.
Αυτοί θα αναλάβουν καθήκοντα διαφύλαξης της στρατιωτικής βάσης».
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση η μετακίνηση αυτή στρατευμάτων δεν έχει σχέση με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και ότι μόλις δημιουργηθεί ανάλογο τάγμα στην Τουρκία, οι καταδρομείς θα επιστρέψουν και πάλι στα καθήκοντά τους στην κατεχόμενη Κύπρο.
Το τάγμα καταδρομέων, το οποίο αποτελείται από ειδικούς και που μέχρι σήμερα είχε αυτά τα καθήκοντα διαφύλαξης της βάσης στην περιοχή, «τώρα θα αναλάβει επιχειρήσεις εναντίον του (κουρδικού) ΡΚΚ» αναφέρεται επίσης ξεκάθαρα.
Η ανακοίνωση εκδόθηκε έπειτα από άρθρο της τουρκικής εφημερίδας «Sozcu» το οποίο καλούσε τον αρχηγό των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων να δώσει εξηγήσεις για την απόσυρση στρατιωτικών δυνάμεων από τα κατεχόμενα σε μια περίοδο, μάλιστα, κατά την οποία διεξάγονται διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.
Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει επιβεβαιώσει, από την πλευρά της, τις πληροφορίες για τις τουρκικές κινήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης