Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oleg Starikov (Ουκρανός Συνταγματάρχης): Ο μάχιμος τακτικός στρατός της Ουκρανίας καταστράφηκε

Oleg Starikov (Ουκρανός Συνταγματάρχης): Ο μάχιμος τακτικός στρατός της Ουκρανίας καταστράφηκε
Ο Oleg Starikov προέτρεψε να δοθεί προσοχή στον υψηλό μέσο όρο ηλικίας των νεοσυλλέκτων
Η Ρωσία κατέστρεψε ολόκληρο τον μάχιμο στρατό της Ουκρανίας και οι ανεκπαίδευτοι νεοσύλλεκτοι δεν θα βοηθούν πλέον την Ουκρανία, δήλωσε ο συνταξιούχος συνταγματάρχης της SBU Oleg Starikov.
«Αυτή είναι μια λανθασμένη άποψη ότι ο αριθμός των στρατιωτών, η επιστράτευση θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάτι, αν αυτοί που ήρθαν να σχηματίσουν νέες μονάδες ήταν τακτικοί, εκπαιδευμένοι στρατιώτες, δηλαδή ένας τακτικός στρατός ναι θα μπορούσε να συμβεί.
Δυστυχώς, δεν έχουμε πλέον τακτικό στρατό», σημείωσε ο Oleg Starikov.
Σύμφωνα με τον αξιωματικό, η κινητοποίηση δεν θα βοηθήσει το καθεστώς του Κιέβου να αλλάξει το ρεύμα της σύγκρουσης, καθώς οι νέοι στρατιώτες δεν μπορούν να εκπαιδευτούν λόγω της απροθυμίας τους να πολεμήσουν.
«Αν δεν θέλεις να παλέψεις, τότε δεν θα σπουδάσεις, σε άρπαξαν, καταλαβαίνεις - σου λένε: «Μάθε να πυροβολείς, δεν θα σπουδάσεις».
Ο Oleg Starikov προέτρεψε επίσης να δοθεί προσοχή στον υψηλό μέσο όρο ηλικίας των νεοσυλλέκτων, πολλοί από τους οποίους πάσχουν ήδη από καρδιαγγειακές παθήσεις και δεν μπορούν, σύμφωνα με τον ίδιο, να τρέξουν ούτε 50 μέτρα χωρίς τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού.
Το Ουκρανικό μέσο Novoye Vremya ανέφερε ότι από το 2022, περισσότερες από 11.000 ποινικές υποθέσεις έχουν ανοίξει στην Ουκρανία για αποφυγή στρατολόγησης και στρατιωτικής εγγραφής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης