Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αύξηση επιτοκίων για τον Απρίλιο 2016 εξέτασε η Fed πριν από λίγες ημέρες με αντιδράσεις στο εσωτερικό της

Αύξηση επιτοκίων για τον Απρίλιο 2016 εξέτασε η Fed πριν από λίγες ημέρες με αντιδράσεις στο εσωτερικό της
Η επιβραδυνόμενη παγκόσμια ανάπτυξη θα προκαλέσει τη μείωση των ιδιωτικών επενδύσεων στις ΗΠΑ
Την αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου εντός του Απριλίου 2016 εξέτασε - όχι δίχως αντιδράσεις - η τελευταία σύνοδος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς (FOMC) της Federal Reserve (αποφασίζει τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ) τον Μάρτιο 2016, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνάντησης που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα Τετάρτη 6/4.
Πολλοί από τους συμμετέχοντες στην FOMC εξέφρασαν τη σφοδρή αντίθεσή τους σε μια ταχεία επόμενη αύξηση των επιτοκίων της Fed, καθώς αυτό θα έδινε την εσφαλμένη εντύπωση ότι η κεντρική τράπεζα του δολαρίου έπρεπε να δράσει επειγόντως.
Σύμφωνα με ορισμένους αξιωματούχους της Fed, η επιβραδυνόμενη παγκόσμια ανάπτυξη θα προκαλέσει τη μείωση των ιδιωτικών επενδύσεων στις ΗΠΑ και θα επηρεάσει αρνητικά τις αμερικανικές εξαγωγές και, τελικά, την εγχώρια οικονομία.
Η επίμονη διεθνής αβεβαιότητα αποτελεί έναν αστάθμητο παράγοντα τον οποίο η Fed δυσκολεύεται να αποτιμήσει στις προβλέψεις της για την πορεία της ανάκαμψης της οικονομίας των ΗΠΑ.
Τα στοιχεία απασχόλησης, ανεργίας, παραγωγής και κατανάλωσης είναι αυτά που τελικα θα διαδραματίσουν πρωτεύοντα ρόλο στην επόμενη αύξηση επιτοκίων της Fed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης