Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Τον Ιούνιο 2016 η επόμενη αύξηση των επιτοκίων της Fed, σύμφωνα με έρευνα μεταξύ οικονομολόγων

WSJ: Τον Ιούνιο 2016 η επόμενη αύξηση των επιτοκίων της Fed, σύμφωνα με έρευνα μεταξύ οικονομολόγων
Μόλις 1,2% η πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων της Fed εντός του Απριλίου 2016
Τον Ιούνιο 2016 θα πραγματοποιήσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve) την επόμενη αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου, σύμφωνα με την πλειονότητα των 69 επιχειρηματικών και ακαδημαϊκών οικονομολόγων που συμμετείχαν σε σχετική έρευνα της έγκυρης εφημερίδος Wall Street Journal (WSJ).
Σχεδόν το 75% των συμμετεχόντων στην έρευνα αποκλείει την αύξηση των επιτοκίων της Fed στην επικείμενη σύνοδο της αρμόδιας επιτροπής της για τη νομισματική πολιτική FOMC που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 26 και 27 Απριλίου 2016.

wsj fed june16

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η επόμενη αύξηση των επιτοκίων της Fed θα αποφασιστεί και ανακοινωθεί στη σύνοδο της επιτροπής FOMC στις 14 και 15 Ιουνίου 2016.
Σύμφωνα με το CME Group, η πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων της Fed εντός του Απριλίου 2016 όπως αυτή έμμεσα υπολογίζεται από τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) στην πολιτειακή διατραπεζική αγορά χρήματος (fed funds), διαμορφώνεται σε μόλις 1,2%.
Οι περισσότεροι αναλυτές, επενδυτές και οικονομολόγοι θεωρούν, ότι η Fed δεν θα βιαστεί να αυξήσει τα παρεμβατικά της επιτόκια όσο η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας δεν είναι ισχυρή και ο ρυθμός ανόδου των μισθών παραμένει αναιμικός, καθώς η Fed εστιάζει στην επίτευξη ήπιου πληθωρισμού (περί το 2%).
Οι συμμετέχοντες στην έρευνα της WSJ προέβλεψαν ότι το μέσο επιτόκιο στην πολιτειακή διατραπεζική αγορά χρήματος στο τέλος του 2016 θα έχει διαμορφωθεί σε 0,84%, εκτίμηση που για να πραγματοποιηθεί προϋποθέτει δύο αυξήσεις των 25 μονάδων βάσης εκάστη πριν την εκπνοή του τρέχοντος έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης