Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Έρχονται αλλαγές στη συμφωνία που διέπει τη μεταφορά προσωπικών δεδομένων από την Ε.Ε. στις ΗΠΑ

WSJ: Έρχονται αλλαγές στη συμφωνία που διέπει τη μεταφορά προσωπικών δεδομένων από την Ε.Ε. στις ΗΠΑ
Οι Ευρωπαίοι επόπτες προστασίας ψηφιακών δεδομένων των 28 χωρών της Ε.Ε. έκριναν ανεπαρκή την προστασία των προσωπικών δεδομένων στις ΗΠΑ
Αλλαγές στην πρόσφατη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ για την ιδιωτικότητα των ψηφιακών δεδομένων των Ευρωπαίων πολιτών - γνωστή ως Privacy Shield - ζητάει η πανευρωπαϊκή ομάδα που εκπροσωπεί τους επόπτες προστασίας ψηφιακών δεδομένων των 28 χωρών της Ε.Ε..
Σύμφωνα με άρθρο της αμερικανικής εφημερίδος Wall Street Journal, η ομάδα ζήτησε πολλές αλλαγές στη συμφωνία, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες δικαστικής προσφυγής κατά της εφαρμογής της και αφήνει μετέωρες χιλιάδες επιχειρήσεις που μεταφέρουν προσωπικά δεδομένα πελατών τους από την Ευρώπη στις ΗΠΑ, προς ψηφιακή αποθήκευση.
Η ομάδα των Ευρωπαίων εποπτών ζήτησε η συμφωνία Privacy Shield να εμπλουτιστεί με περισσότερους περιορισμούς για το πως οι υπηρεσίες πληφοριών των ΗΠΑ συγκεντρώνουν μαζικά προσωπικές-ιδιωτικές πληροφορίες για λόγους εθνικής ασφάλειας, με σκοπό να διασφαλιστεί ότι η συμφωνία θα είναι σύμφωνη με το ευρωπαϊκό Δίκαιο προστασίας της ιδιωτικότητας.
Η μη δεσμευτική άποψη της ομάδος των εποπτών υποσκάπτει τη συμφωνία Privacy Shield, η οποία δημιουργήθηκε στον απόηχο των αποκαλύψεων Snowden, αντικαθιστώντας προγενέστερη συμφωνία που κρίθηκε ανεπαρκής.
Σύμφωνα με την WSJ, ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται από τα κοινωνικά δίκτυα μέχρι και τη βαριά βιομηχανία πλέον αντιμετωπίζουν πρόβλημα νόμιμης αποστολής προσωπικών δεδομένων τους στις ΗΠΑ.
Πάντως, η Ευρωπαία επίτροπος Δικαιοσύνης, Vera Jourová, έσπευσε να προαναγγείλει ότι θα ενσωματώσει τις παρατηρήσεις και προτάσεις των εποπτών προσωπικών δεδομένων στο κείμενο της συμφωνίας πριν την έγκρισή της.
Πολλές εταιρείες παροχής ψηφιακών επιχειρηματικών υπηρεσιών και ψηφιακής αποθήκευσης - όπως οι Amazon, IBM, SAP, Box κ.α. - έχουν ήδη αρχίσει να προσφέρουν στους πελάτες τους την επιλογή διαφορετικών τοποθεσιών αποθήκευσης προσωπικών δεδομένων τους (ΗΠΑ, Ιρλανδία, Γερμανία κ.α.).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης