Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η βρετανική αλυσίδα BHS - Κίνδυνος για 11 χιλ. θέσεις εργασίας

WSJ: Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η βρετανική αλυσίδα BHS - Κίνδυνος για 11 χιλ. θέσεις εργασίας
Η BHS - που ιδρύθηκε το 1928 - τελεί πλέον υπό την επιτροπεία της εταιρείας συμβούλων επιχειρηματικής χρηματοδότησης Duff & Phelps
Τον κίνδυνο να χάσουν τη δουλειά τους αντιμετωπίζουν οι 11 χιλιάδες υπάλληλοι της βρετανικής αλυσίδος 164 καταστημάτων British Home Stores (BHS) - με παρουσία στις αγορές όλων των μεγάλων πόλεων της χώρας - μετά την αίτηση προστασίας από τους πιστωτές της που κατέθεσε τη Δευτέρα 25 Απριλίου του 2016.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal (WSJ), η BHS βρισκόταν σε διαδικασία αναδιάρθρωσης με στόχο την οικονομική της επιβίωση, αναζητώντας έναν αγοραστή για μέρος του ενεργητικού της, τον οποίο δεν κατάφερε να βρει.
Η εταιρεία - που ιδρύθηκε το 1928 - τελεί πλέον υπό την επιτροπεία της εταιρείας συμβούλων επιχειρηματικής χρηματοδότησης Duff & Phelps, η οποία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κρατήσει τα καταστήματα BHS σε λειτουργία όσο θα αναζητεί αγοραστή για την επιχείρηση.
Η BHS ήταν εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου συμμετέχοντας στον δείκτη FTSE 100 μέχρι το 2000, όταν εξαγοράστηκε από τον Philip Green.
Ο Green τελικά πούλησε την εταιρεία πέρυσι στην Retail Acquisitions για μόλις 1 βρετανική στερλίνα.
Η αλυσίδα καταστημάτων φέρεται να άφησε αμετάβλητο το επιχειρηματικό της μοντέλο πωλήσεων, παρ' ότι το 20% των πωλήσεων ρουχισμού στη Βρετανία πλέον πραγματοποιείται μέσω διαδικτύου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης