Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εικόνες αποκάλυψης στη Βενεζουέλα - Οι πεινασμένοι πολίτες λεηλατούν τα supermarket

Εικόνες αποκάλυψης  στη Βενεζουέλα - Οι πεινασμένοι πολίτες λεηλατούν τα supermarket
Η κυβέρνηση Maduro έχει χρεοκοπήσει, σε σημείο που δεν έχει κονδύλια ούτε για να τυπώσει χρήμα
Σκηνές αποκάλυψης ζουν τους τελευταίου μήνες οι πολίτες στη Βενεζουέλα, η οποία ζει την απόλυτη οικονομική κατάρρευση από την πολιτική του προέδρου Nicolas Maduro.
Από την οικονομική άνθιση, που παρουσίασε η χώρα στα χρόνια του Hugo Chávez, όπου είχε καταφέρει να εξοφλήσεις το εξωτερικό της χρέος προς το ΔΝΤ και να αυξήσει σημαντικά το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών της κάνοντας την μια από τις πλέον αναπτυγμένες στη λατινική Αμερική, χάρη στα τεράστια κέρδη από τις πολώσεις πετρελαίου, ακόμη και προς τις ΗΠΑ, έφτασε στην οικονομική καταστροφή.
Τώρα, οι ίδιοι άνθρωποι αναγκάζονται να λεηλατούν τα σούπερ μάρκετ στην πρωτεύουσα Καράκας για να ταΐσουν τα παιδιά τους.
Η κυβέρνηση Maduro έχει χρεοκοπήσει, σε σημείο που δεν έχει κονδύλια ούτε για να τυπώσει χρήμα, κάνοντας στην ουσία το μόνο που της έχει απομείνει.
Να παρατηρεί τις σκηνές αποκάλυψης που διαδραματίζονται καθημερινά στις πόλεις, με πεινασμένους ανθρώπους να καταστρέφουν μαγαζιά και να κλέβουν αναζητώντας τροφή και φάρμακα.


Οι μεγάλες πόλεις μένουν επί ώρες χωρίς νερό και ηλεκτρικό, αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να ζουν στο σκοτάδι, αδυνατώντας να παρακολουθήσουν ακόμη και το παραλήρημα της κυβέρνησης που εν μέσω μιας τέτοιας κρίσης ανακοίνωσε την κρατικοποίηση ιδιωτικών εργοστασίων που έχουν πτωχεύσει αδυνατώντας και η ίδια να τα λειτουργήσει.
Πολυεθνικές εταιρείες όπως η Polar Group, μια από τις μεγαλύτερες στην εισαγωγής τροφίμων και ποτών, υπό το φόβο των κρατικοποιήσεων σταμάτησαν την παραγωγή.



Ο ίδιος ο πρόεδρος Maduro ανακοίνωσε στους πεινασμένους πολίτες του ότι η χώρα απειλείται από εξωτερικούς εχθρούς και για το λόγο αυτό θα ξεκινήσουν μέσα στην εβδομάδα στρατιωτικές ασκήσεις για να διατηρήσει ανέπαφη την ασφάλεια της χώρας.
Μάλιστα κατηγορεί για την οικονομική κατάρρευση της χώρας τους αμερικανούς «οι οποίοι έχουν κηρύξει έναν ανελέητο πόλεμο κατά της Βενεζουέλας με τη βοήθεια των επιχειρηματιών».
Η οικονομική κρίση χτύπησε τη Βενεζουέλα πριν από τρία χρόνια εξαιτίας της ελεύθερης πτώσης στην τιμή του πετρελαίου και την κακή οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Maduro που εκτόξευσε τον πληθωρισμό στο 180% και την ύφεση στο 5,7%.
Η αντιπολίτευση συγκεντρώνει υπογραφές, οι οποίες ανέρχονται ήδη στο 1,8 εκατομμύρια για να αναγκάσει την κυβέρνηση Maduro να πάει σε δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι του προέδρου στην εξουσία.
Σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας «εάν υπάρξει δημοψήφισμα έως το τέλος του 2016, η χώρα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές».

Η άλλοτε πλούσια Βενεζουέλα τρώει σκύλους και γάτες

Η Βενεζουέλα έχει περισσότερο πετρέλαιο από ότι η Σαουδική Αραβία, αυτό ίσως δεν το γνωρίζουν πολύ.
Αυτό όμως που γνωρίζουν ελάχιστοι στο έξω κόσμο είναι ότι στην Βενεζουέλα η ακραία πείνα οδηγεί τους πολίτες π.χ. στο Καράκας να σκοτώνουν τα αδέσποτα σκυλιά και γατιά αλλά και τα περιστέρια για φαγητό ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν
Η κατάσταση στη Βενεζουέλα βρίσκεται στα όρια του χάους.



Έχοντας ακρωτηριάσει τις σοσιαλιστικές πολιτικές η χώρα βυθίζεται στο σκοτάδι…και στην πείνα.
Όπως αναφέρει AgainstCronyCapitalism, πρόκειται για μια χώρα με περισσότερο πετρέλαιο από τη Σαουδική Αραβία.
Τώρα, η πείνα και η έλλειψη τροφίμων προφανώς έχουν φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο οδηγώντας πολλούς ανθρώπους να αρπάζουν τα αδέσποτα ζώα και ακόμη και τα κατοικίδια ζώα για τροφή.
Ο Ramón muchacho, Δήμαρχος Chacao στο Καράκας, δήλωσε ότι οι δρόμοι της πρωτεύουσας της Βενεζουέλας κατακλύζονται από ανθρώπους που σκοτώνουν ζώα για τροφή.
Ακόμη και στο στρατό η κατάσταση είναι οδυνηρή καθώς αξιωματικοί και στρατιώτες κλέβουν ζώα για να επιβιώσουν.
Οι πολίτες έχουν φθάσει σε απόγνωση και το έγκλημα γίνεται αναπόφευκτο.
Πολίτης στο Καράκας συνελήφθηκε να κλέβει – αν και αυτό δεν αποδείχθηκε – και το αποτέλεσμα να ξυλοκοπηθεί και να καεί ζωντανός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης