Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχείς δηλώσεις αξιωματούχων της Fed ανεβάζουν τις προσδοκίες για αύξηση αμερικανικών επιτοκίων τον Ιούνιο 2016

Συνεχείς δηλώσεις αξιωματούχων της Fed ανεβάζουν τις προσδοκίες για αύξηση αμερικανικών επιτοκίων τον Ιούνιο 2016
Εκεί που οι αγορές σχεδόν απέκλειαν μια αύξηση επιτοκίων της Fed τον Ιούνιο 2016, έχουν φτάσει να τη θεωρούν το πιθανότερο ενδεχόμενο
Ακατάσχετη φλυαρία περί του χρονισμού της επόμενης αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων, διακρίνει έναν μεγάλο αριθμό αξιωματούχων της Federal Reserve τις τελευταίες ημέρες, που έχουν βαλθεί να προκαλέσουν σύγχυση και αποπροσανατολισμό στην επενδυτική κοινότητα αναφορικά με την πορεία των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου ΗΠΑ.
Ένας ακόμα εξ αυτών, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τραπέζης της Νέας Υόρκης, William Dudley, δήλωσε την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, ότι η Fed «βρίσκεται σε καλό δρόμο για την αύξηση των επιτοκίων της τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο 2016».
Οι δηλώσεις του Dudley έρχονται μία μόλις ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνόδου της νομισματικής επιτροπής FOMC της Fed τον Απρίλιο 2016, στην οποία η πλειονότητα των συμμετεχόντων θεωρούσε ρεαλιστική την αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου ΗΠΑ ακόμα και τον Ιούνιο του 2016, αν η αμερικανική οικονομία συνεχίσει την ήπια ανάκαμψή της.
Για τον Dudley, όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πορείας των κρίσιμων οικονομικών μεγεθών των ΗΠΑ, με τη σύνοδο της επιτροπής FOMC στο διήμερο 14-15 Ιουνίου 2016 να μην αποκλείεται να αποφασίσει την επόμενη αύξηση των επιτοκίων της Fed.
Τόσο λόγω του περιεχομένου των πρακτικών της FOMC, όσο και λόγω της πολυλογίας αρκετών αξιωματούχων της Fed, οι αγορές πλέον θεωρούν αρκετά πιθανή μια αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης