Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 1% του γιέν έναντι του δολαρίου ΗΠΑ σε υψηλό 3 εβδομάδων λόγω G7 και εμπορικού πλεονάσματος Ιαπωνίας

Κέρδη 1% του γιέν έναντι του δολαρίου ΗΠΑ σε υψηλό 3 εβδομάδων λόγω G7 και εμπορικού πλεονάσματος Ιαπωνίας
Το βράδυ (23:45) της Δευτέρας 23/5, το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματευόταν στη διεθνή αγορά στο επίπεδο των 109,250 γιέν ανά δολάριο
Απώλειες σχεδόν 1% - τις μεγαλύτερες των τελευταίων τριών εβδομάδων - κατέγραψε την Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 το αμερικανικό έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, υποχωρώντας μέχρι τα 109,111 γιέν ανά δολάριο ΗΠΑ.
Την ενίσχυση του ιαπωνικού νομίσματος στη διεθνή αγορά συναλλάγματος βοήθησε η ανακοίνωση νέου μηνιαίου εμπορικού πλεονάσματος για την Ιαπωνία, για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Απρίλιο 2016.
Στην ίδια κατεύθυνση συνέβαλαν οι προειδοποιήσεις των ΗΠΑ προς την Ιαπωνία το Σαββατοκύριακο που πέρασε κατά τη διάρκεια της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ομάδος χωρών G7, να απόσχει από κάθε παρέμβαση στην αγορά συναλλάγματος που θα έχει στόχο την εξασθένηση του γιέν, κάτι που θεωρήθηκε οτι περιορίζει τις επιλογές της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ).
Το βράδυ (23:45) της Δευτέρας 23/5, το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματευόταν στη διεθνή αγορά στο επίπεδο των 109,250 γιέν ανά δολάριο, έχοντας ενισχυθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας μέχρι τα 110,089 γιέν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης