Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξασθένηση δολαρίου ΗΠΑ έως τα 109,051 γιέν λόγω αναβολής εφαρμογής αυξημένου φόρου πωλήσεων στην Ιαπωνία

Εξασθένηση δολαρίου ΗΠΑ έως τα 109,051 γιέν λόγω αναβολής εφαρμογής αυξημένου φόρου πωλήσεων στην Ιαπωνία
Νέες ανησυχίες ότι η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) δεν διαθέτει τα νομισματικά μέσα για την ανάσχεση της ανατίμησης του νομίσματος της χώρας
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων υποχώρησε σήμερα Τετάρτη 1η Ιουνίου 2016 το αμερικανικό έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, για να κατέλθει μέχρι τα 109,051 γιέν ανά δολάριο ΗΠΑ.
Η διολίσθηση του δολαρίου έναντι του γιέν αποδίδεται από την αγορά σε ανακοίνωση της ιαπωνικής κυβέρνησης περί καθυστέρησης κατά 2,5 χρόνια της εφαρμογής αυξημένου φόρου πωλήσεων.
Αν και μια καθυστέρηση είχε ήδη αποτιμηθεί στη σχέση αξιών του συναλλαγματικού ζεύγους δολαρίου-γιέν (USD/JPY), αυτή ήταν μεγαλύτερη της αναμενόμενης, γεγονός που οδήγησε το αμερικανικό νόμισμα σε υποχώρηση άνω του 1,5%.
Το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύεται σταθερά από προχθές Δευτέρα 30/5, όταν και κατέγραψε το ασθενέστερο επίπεδό του έναντι του δολαρίου στα 111,43 γιέν, δημιουργώντας νέες ανησυχίες ότι η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) δεν διαθέτει τα νομισματικά μέσα για την ανάσχεση της νέας ανατίμησης του νομίσματος της χώρας.
Στις 19:20 της Τετάρτης, το δολάριο διαπραγματευόταν στη διεθνή αγορά συναλλάγματος στο επίπεδο των 109,650 γιέν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης