Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weber (ΕΛΚ): Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα με την Τουρκία – Αμφίβολη η ένταξή της στην Ε.Ε.

Weber (ΕΛΚ): Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα με την Τουρκία – Αμφίβολη η ένταξή της στην Ε.Ε.
Ο συντηρητικός αξιωματούχος διαπιστώνει και την αλλαγή στην στάση ορισμένων Ευρωπαίων, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν υποστηρίξει την ένταξη της Τουρκίας
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα με την Τουρκία, σε ότι αφορά την ένταξη της στο μπλοκ, ανέφερε σε χθεσινές (12/6) του δηλώσεις στην Frankfurter Allgemeine Zeitung ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Manfred Weber.
Ο κ. Weber εξέφρασε τις σοβαρές του αμφιβολίες για τον εάν η Άγκυρα καταφέρει κάποτε να εκπληρώσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να γίνει μέλος της Ε.Ε., προσθέτοντας ότι ειδικά τον τελευταίο καιρό οι δύο πλευρές έχουν απομακρυνθεί πολύ.
Επίσης, με αφορμή τα πυρά αξιωματούχων (όπως των Martin Schulz και Jean Claude Juncker) κατά του Tayyip Erdogan, ο συντηρητικός αξιωματούχος διαπιστώνει και την αλλαγή στην στάση ορισμένων Ευρωπαίων, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν υποστηρίξει την ένταξη της Τουρκίας.
«Η πλήρης ένταξη (της Τουρκίας) είναι πλάνη μιας ολόκληρης γενιάς πολιτικών.
Λέμε ψέματα ο ένας στον άλλον όταν καμωνόμαστε πως υφίσταται ακόμα θέμα πλήρους ένταξης.
Δεν γνωρίζω κανέναν αρχηγό κράτους ο οποίος να το θέλει στα σοβαρά.
Η τουρκική κυβέρνηση το γνωρίζει κατά βάσιν και η ίδια.
Δεν πρόκειται για διάρρηξη των σχέσεων με την Τουρκία, αλλά για μια νέα ρεαλιστική αρχή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Weber.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης