Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα: Η Β. Κορέα επεκτείνει το πυρηνικό της πρόγραμμα – Αύξησε το οπλοστάσιο της το τελευταίο 18μηνο

Έρευνα: Η Β. Κορέα επεκτείνει το πυρηνικό της πρόγραμμα – Αύξησε το οπλοστάσιο της το τελευταίο 18μηνο
Η Πιονγιάνγκ ενδέχεται να έχει επεκτείνει ακόμα περισσότερο το πυρηνικό της πρόγραμμα, εκτιμά σε έκθεση του το αμερικανικό Ινστιτούτο για την Επιστήμη και τη Διεθνή Ασφάλεια (Institute for Science and International Security).
Ειδικότερα, το Ινστιτούτο αναφέρει πως στα τέλη του 2014 η Βόρεια Κορέα είχε στο οπλοστάσιο της 10 με 16 πυρηνικές κεφαλές, ένας αριθμός που πλέον έχει αυξηθεί κατά 5 ή 6 τους τελευταίους 18 μήνες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ανάλυσης.
Το συμπέρασμα του Ινστιτούτου βασίζεται στις ποσότητες των αναλωμένων πυρηνικών καυσίμων, τα οποία χρησιμοποιούνται για την παραγωγή οπλικού ουρανίου (κυρίως) και πλουτωνίου.
Τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν για την έρευνα προήλθαν από το ραδιοχημικό εργαστήριο στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Yongbyon, στη Βόρεια Κορέα.
Η έκθεση έρχεται να επιβεβαιώσει τη θέση που εξέφρασε την περασμένη εβδομάδα το State Department, ότι δηλαδή η χώρα του Kim Jong Un έχει ξεκινήσει και πάλι την παραγωγή πυρηνικών όπλων.
Η απομονωμένη χώρα έχει απασχολήσει πολλές φορές τη διεθνή κοινότητα με τις πυρηνικές της δοκιμές (μερικές των οποίων αμφισβητούνται), με αποτέλεσμα του Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να της επιβάλλει βαρύτατες κυρώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης