Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιρλανδία: Θα στηρίξουμε τη Μ. Βρετανία στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, σε περίπτωση Brexit

Ιρλανδία: Θα στηρίξουμε τη Μ. Βρετανία στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, σε περίπτωση Brexit
«Aποτελούν τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους μας και δεν επιθυμούμε να υπάρξουν επιπλοκές στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο νησιών»
Τις πρόσφατες επικριτικές δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Wolfgang Schäuble αναφορικά με την περίπτωση ενός Brexit, επιχείρησε να υπερασπιστεί ο ιρλανδός ομόλογός του, Michael Noonan, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η χώρα του θα στηρίξει τις εμπορικές διαπραγματεύσεις της Μεγάλης Βρετανίας με την ΕΕ σε περίπτωση που το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου αναδείξει το Brexit.
Οι δηλώσεις του ιρλανδού υπουργού Οικονομικών ήρθαν μόλις λίγες μέρες μετά την επικριτική τοποθέτηση του Schäuble, ότι σε περίπτωση Brexit, η Μεγάλη Βρετανία θα πρέπει να βγει εκτός της ενιαίας αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Αυτό που ανέφερε ο κ. Schäuble, τεχνικά και νομικά είναι σωστό, ωστόσο δε νομίζω ότι αποτελεί την τελική του θέση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Noonan, υπογραμμίζοντας ότι η ενιαία αγορά της ΕΕ θα αποτελέσει προτεραιότητα για τη Μεγάλη Βρετανία εφόσον ένα ενδεχόμενο Brexit οδηγήσει τη χώρα στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.
Ερωτηθείς για το αν η χώρα του θα στηρίξει τις εν λόγω διαπραγματεύσεις της Μεγάλης Βρετανίας, ο Noonan απάντησε καταφατικά, δηλώνοντας ότι «αποτελούν τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους μας και δεν επιθυμούμε να υπάρξουν επιπλοκές στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο νησιών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης