Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση ComRes για Independent: Το Βrexit στο 44% - Το ΝΑΙ της Βρετανίας στην ΕΕ 28%

Δημοσκόπηση ComRes για Independent: Το Βrexit στο 44% - Το ΝΑΙ της Βρετανίας στην ΕΕ 28%
Το 72-76% των Βρετανών θα ψηφίσουν με βάση το οικονομικό όφελος της οικογένειας τους και την διατήρηση του συστήματος υγείας (NHS)
Υπέρ του Brexit σε ποσοστό 44% έναντι μόλις 28% δείχνει νέα δημοσκόπηση της ComRes για λογαριασμό της εφημερίδας Independent.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 44% των Βρετανών δήλωσαν ότι θα ήταν πανευτυχής εάν η χώρας τους αποχωρούσε από την ΕΕ καθώς «νιώθουν πιο δυνατοί έξω από την ΕΕ» ενώ θα δηλώνουν απογοητευμένοι εάν επικρατήσει το στρατόπεδο της παραμονής τους.
Το 27% των ερωτηθέντων υποστήριξε ότι θα ένοιωθε τρομοκρατημένο εάν «οι Βρετανοί στο σύνολό τους ψήφιζαν να παραμείνουν στην ΕΕ» ενώ την αντίδραση αυτή έχει το 28% όσων σκέφτονται ότι «η χώρα τους μπορεί να βγει από την ΕΕ».

c.png

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (15/6) και Πέμπτη (16/6) σε σύνολο 2,046 ερωτηθέντων μετά το θάνατο της Jo Cox παρότι ο επικεφαλής της εταιρείας ComRes Andrew Hawkins, υποστήριξε ότι μέχρι τότε πολλοί από τους ερωτηθέντες δεν είχαν ενημερωθεί για το θλιβερό συμβάν.
Σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση, οι Βρετανοί πρόκειται να ψηφίσουν στις 23 Ιουνίου σε ποσοστό 72-76% με βάση το οικονομικό όφελος της οικογένειας τους και την διατήρηση του συστήματος υγείας (NHS) τα οποία, ο βρετανός πρωθυπουργός έχει δηλώσει πριν από λίγες ημέρες ότι θα πληγούν από ένα ενδεχόμενο Brexit.

d.png

Ενδιαφέρον ωστόσο αποτελεί η πρόθεση ψήφου, εάν γίνονταν τώρα βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία, καθώς το αποτέλεσμα έδειξε ότι οι συντηρητικοί του David Cameron προηγούνται κατά 5 μονάδες έναντι των Εργατικών με ποσοστό 34% έναντι 29% οι οποίοι βρίσκονται 6 μονάδες κάτω από τον περασμένο μήνα.
Ο ευρωσκεπτικιστής Nigel Farage φαίνεται να επωφελείται μόλις 2 μονάδες από την πτώση των εργατικών φτάνοντας στο 19%.

Πρώτη ενημέρωση 21:18 18 Ιουνίου του 2016

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης