Τελευταία Νέα
Διεθνή

DoubleLine Capital: Εμείς προειδοποιήσαμε τους επενδυτές - Πουλήσαμε έγκαιρα όλες τις ευρωπαϊκές μετοχές

DoubleLine Capital: Εμείς προειδοποιήσαμε τους επενδυτές - Πουλήσαμε έγκαιρα όλες τις ευρωπαϊκές μετοχές
Ο Jeff Gundlach είχε προειδοποιήσει τους επενδυτές να προχωρήσουν σε πώληση όλων των μετοχών τους με το άνοιγμα της αγοράς σε περίπτωση νίκης του Brexit
Φαίνεται ότι ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Jeff Gundlach ήταν καλά προετοιμασμένος για ένα Brexit.
Ο διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής εταιρείας DoubleLine Capital, η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια 100 δισ. δολ., δήλωσε την Παρασκευή 24 Ιουνίου ότι η εταιρεία του πούλησε το σύνολο της θέσης της σε ευρωπαϊκές μετοχές πριν από το κλείσιμο της αγοράς την Πέμπτη 23 Ιουνίου, προτού οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όντως, η Παρασκευή αποδείχθηκε ότι ήταν η χειρότερη ημέρα για τις ευρωπαϊκές μετοχές από το 2008.
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Gundlach ήταν απόλυτα έτοιμος για ένα Brexit, όπως και πολλοί άλλοι στη Wall Street.
«Ναι, είμαι έκπληκτος», είπε σχετικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
«Αυτό δείχνει ότι η δημόσια διάθεση για αλλαγή είναι ακόμη μεγαλύτερη από ό, τι νόμιζα», σημείωσε.
Σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή, η DoubleLine λέει ότι τηρεί στάση διατήρησης των κεφαλαίων της, μια στρατηγική με πρωταρχικό στόχο την ελαχιστοποίηση των απωλειών κατά κανόνα, επενδύοντας στα ασφαλέστερα περιουσιακά στοιχεία.
Και η DoubleLine προσθέτει τα εξής:
«Ενώ το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ενεργοποίησε πωλήσεις στις αμερικανικές μετοχές και διεύρυνση των spreads, με πολύ μεγαλύτερη ανατιμολόγηση των ριψοκίνδυνων επενδυτικών προϊόντων στην ηπειρωτική Ευρώπη, συνεχίζουμε να δίνουμε έμφαση στην προστασία του κεφαλαίου, ενώ ψάχνουμε να επωφεληθούμε από μετατοπίσεις σε επιλεγμένες αγορές, στον απόηχο της νίκη του Brexit και ενώ οι Βρυξέλλες και το Λονδίνο προχωρούν στην εφαρμογή της Ημέρας της Ανεξαρτησίας της Βρετανίας».
Η DoubleLine Capital έχει συνολική απόδοση φέτος 2,53%.
Κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης προς πελάτες του νωρίτερα τον Ιούνιο, ο Gundlach είχε προειδοποιήσει ότι ένα Brexit θα σηματοδοτήσει το τέλος της ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης