Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moody's: Επιβεβαίωσε την πιστοληπτική αξιολόγηση «Aaa» της Ε.Ε. - Σταθερή προοπτική επαναξιολόγησης

tags :
Moody's: Επιβεβαίωσε την πιστοληπτική αξιολόγηση «Aaa» της Ε.Ε. - Σταθερή προοπτική επαναξιολόγησης
Το 64% των συνολικών συνεισφορών στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. προέρχεται από χώρες-μέλη της που αξιολογούνται μεταξύ «Aaa» και «Aa3»
Στην επιβεβαίωση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε «Aaa» προχώρησε την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 ο διεθνής οίκος Moody's.
Παράλληλα, επιβεβαίωσε και τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Ε.Ε. σε «P-1», διατηρώντας σταθερή την προοπτική επαναξιολόγησής της.
Σύμφωνα με τον Moody's, η επιβεβαίωση των πιστοληπτικών αξιολογήσεων της Ε.Ε. εδράζεται κυρίως στο γεγονός, ότι η πιστοληπτική της ισχύ πηγάζει από την αξιολόγηση των ισχυρότερων μελών της Ενώσεως και από τη δέσμευσή τους για τη διατήρηση της ακεραιότητας των χρηματο-οικονομικών δεδομένων της Ε.Ε..
Ο διεθνής οίκος αναφέρει, πως δεν αναμένει ότι η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. θα μεταβάλλει την ικανότητα ή τη βούληση των ισχυρών χωρών-μελών της Ε.Ε. να τιμούν τις υποχρεώσεις στήριξης της Ε.Ε. που έχουν αναλάβει.
Όπως εκτιμά ο Moody's, περίπου 64% των συνολικών συνεισφορών στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. προέρχεται από χώρες-μέλη της που αξιολογούνται μεταξύ «Aaa» και «Aa3», ενώ το 96% της χρηματοδότησης του προϋπολογισμού προέρχεται από χώρες με σταθερή ή θετική προοπτική επαναξιολόγησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης