Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αγωγή στον T. Erdogan για εγκλήματα πολέμου κατά των Κούρδων, καταθέτουν οι Γερμανοί

Αγωγή στον T. Erdogan για εγκλήματα πολέμου κατά των Κούρδων, καταθέτουν οι Γερμανοί
Το έγγραφο της αγωγής "φωτογραφίζει" και τον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ahmet Davutoglu
Αγωγή κατά του Tayyip Erdogan κατέθεσαν δικηγόροι από οικογένειες Κούρδων που έπεσαν θύματα της βαρβαρότητας του τουρκικού στρατού στο Τζιζρέ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Ενάγοντες είναι επίσης εξέχουσες προσωπικότητες του ακτιβισμού στο Βερολίνο, Γερμανοί βουλευτές αλλά και διάφορες διασημότητες.
Το έγγραφο της αγωγής "φωτογραφίζει", μεταξύ άλλων, και τον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ahmet Davutoglu.
Η Άγκυρα προβαίνει καθημερινά σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των Κούρδων στη νοτιοανατολική πλευρά της χώρας, από τον Ιούλιο του 2015, οπότε και κατέρρευσε η εκεχειρία μεταξύ της Άγκυρας και του PKK.
«Οι πελάτες μας θεωρούν ότι είναι ηθική τους υποχρέωση να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη με την κατηγορία της συστηματικής διάπραξης εγκλημάτων πολέμου στην Τουρκία εδώ ενώπιον του Ομοσπονδιακού Κράτους όπως είναι δυνατόν σύμφωνα με τον Κώδικα του Διεθνούς Ποινικού Δικαίου», ανέφεραν οι νομικοί Britta Eder και Petra Dervishaj, στο έγγραφο της αγωγής που κατατέθηκε στον Ομοσπονδιακό Εισαγγελέα.
Η μήνυση αφορά το θάνατο 178 ανθρώπων στο Τζίζρε, όπου οι Τούρκοι στρατιώτες έριξαν βενζίνη στις εισόδους των κελαριών που βρίσκονταν οι άμαχοι, προτού τους πυροβολήσουν με βαρέα όπλα…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης