Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Ο Gabriel πιέζει για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ελλάδα – Εμπόδιο η διαφθορά και η έλλειψη διαφάνειας

Handelsblatt: Ο Gabriel πιέζει για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ελλάδα – Εμπόδιο η διαφθορά και η έλλειψη διαφάνειας
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, οι γερμανικές επιχειρήσεις τονίζουν, ότι η διαφθορά και η έλλειψη διαφάνειας απομακρύνουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και αντικαγκελάριος Sigmar Gabriel πιέζει για να ενισχύσει το ρόλο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα κατά την διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στη χώρα, γράφει η εφημερίδα Handelsblatt.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει, οι γερμανικές επιχειρήσεις τονίζουν, ότι η διαφθορά και η έλλειψη διαφάνειας απομακρύνουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών.
Η Handelsblatt αναφέρει, ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με ισχυρές προοπτικές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, λόγω της ισχυρής ηλιοφάνειας και των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Σημειώνει δε, ότι τώρα λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης γίνονται κινήσεις από την ελληνική πλευρά, για να αξιοποιηθούν στο έπακρο αυτοί οι φυσικοί πόροι.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κατά τη διάρκεια του διήμερου ταξιδιού του στη χώρα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προτίθεται να υπογραμμίσει, πόσο οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα μπορούσαν να ενισχύσουν την ταραγμένη οικονομία της χώρας.
"Υπάρχει ήδη καλή συνεργασία, αλλά αυτή θα πρέπει να ενταθεί και να επεκταθεί" ανέφερε το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών σε δήλωση Τύπου, προσθέτοντας ότι "πρόκειται για μελλοντικές επενδύσεις στην Ελλάδα και στέλνουν ένα σήμα στον ευρωπαϊκό τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας".
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται, ότι μεταξύ της 40μελούς αντιπροσωπείας που συνοδεύει τον κ. Gabriel περιλαμβάνονται εκπρόσωποι του τομέα της πράσινης ενέργειας.
Άλλωστε, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι ψηλά στην ατζέντα, μαζί με τους εμπορικούς δεσμούς.
"Αλλά οι δυσμενείς συνθήκες επένδυσης, στέκονται εμπόδιο στο να επιτευχθούν συμφωνίες", υπογραμμίζει καταλήγοντας το δημοσίευμα.

www.bankingnews,gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης