Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Η Eagle απειλεί να προκαλέσει εκλογές για την ηγεσία των Εργατικών αν ο Corbyn δεν παραιτηθεί μόνος του

Βρετανία: Η Eagle απειλεί να προκαλέσει εκλογές για την ηγεσία των Εργατικών αν ο Corbyn δεν παραιτηθεί μόνος του
Οι βουλευτές των Εργατικών που επαναστάτησαν κατά της ηγεσίας του κόμματος, έχουν διασπαστεί ανάμεσα στην Angela Eagle και τον πρώην σκιώδη υπουργό Εργασίας Owen Smith.
Η αναταραχή που προκάλεσε η ψήφος υπέρ της Εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ, εξακολουθεί να ταλανίζει το πολιτικό σκηνικό της χώρας, με την Angela Eagle να δηλώνει σήμερα (4/7), ότι θα προκαλέσει εκλογές για την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος, αν Jeremy Corbyn δεν παραιτηθεί από μόνος του.
Η κ. Eagle δήλωσε στο Sky News, ότι ο κ. Corbyn "δεν ήταν δεμένος όπως πρέπει, ακόμη και με τον αναπληρωτή ηγέτη του κόμματος".
Πρόσθεσε δε, ότι "υπάρχουν πολλοί άνθρωποι -βουλευτές, μέλη του κόμματος σε όλη τη χώρα- που μου ζητούν να επιλύσω αυτό το αδιέξοδο".
Οι βουλευτές των Εργατικών που επαναστάτησαν κατά της ηγεσίας του κόμματος, έχουν πάντως διασπαστεί ανάμεσα στην Angela Eagle και τον πρώην σκιώδη υπουργό Εργασίας Owen Smith, για το ποιος πρέπει να διεκδικήσει την ηγεσία.
Μια πρόσφατη δημοσκόπηση πάντως δείχνει, ότι ο κ. Corbyn θα κερδίσει και τους δύο σε μία εκλογική διαδικασία για την ηγεσία του κόμματος.
Η ίδια δημοσκόπηση δείχνει ωστόσο, ότι η εκτίμηση στο πρόσωπό του ανάμεσα στα μέλη των Εργατικών έχει πέσει απότομα από τον περασμένο μήνα, κάτι που κάνει τους "αντάρτες" να αισιοδοξούν, ότι μπορούν να κερδίσουν έδαφος.
Πρόσφατα 176 βουλευτές του κόμματος ψήφισαν ότι δεν έχουν "καμία εμπιστοσύνη" στον κ. Corbyn, με μόλις 40 βουλευτές να τον στηρίζουν.
Ωστόσο, η απόπειρα πραξικοπήματος έχει χάσει την ορμή των τελευταίων ημερών, όπως επισημαίνει η Independent.
Ο κ. Corbyn εξελέγη από το συνέδριο των μελών του Εργατικού Κόμματος, υποστηρικτές και συνδικαλιστές, μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Ο ίδιος αρνήθηκε να παραιτηθεί, επικαλούμενος την σπουδαιότητα της εκλογής του από τα μέλη του κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης