Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδισε τη νομική μάχη στην Ε.Ε. η McDonald's – Δεν θα ονομάζονται άλλες εταιρείες με «Mac» ή «Mc»

tags :
Κέρδισε τη νομική μάχη στην Ε.Ε. η McDonald's – Δεν θα ονομάζονται άλλες εταιρείες με «Mac» ή «Mc»
Η Ε.Ε. και η γνωστή εταιρεία έχουν και ένα ανοικτό μέτωπο, αυτό της φοροδιαφυγής
Κερδισμένη βγήκε από τη νομική διαμάχη στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης η McDonald's Corp, κάτι που πλέον της δίνει το δικαίωμα να αποτρέψει από άλλες εταιρείες τροφίμων και ποτών τη χρήση του προθήματος «Mac», ή «Mc».
Η πολυεθνική – κολοσσός είχε παραπέμψει το θέμα στο Δικαστήριο από το 2013, με αφορμή το εμπορικό σήμα «MACCOFFEE», της Future Enterprises
Όπως απεφάνθη το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας, τα trademarks MACCOFEE και McDonald's είναι παρόμοια ηχητικά, κάτι που ίσως ωθήσει τους καταναλωτές να συνδέσουν την πρώτη με τα McDonald's.
Ωστόσο, η Ε.Ε. και η γνωστή εταιρεία έχουν και ένα ανοικτό μέτωπο, αυτό της φοροδιαφυγής.
Η Κομισιόν είχε κάνει γνωστό πως τα McDonald 's (Ευρώπης) είχαν απαλλαγεί από την καταβολή φόρων επί του εισοδήματος στο Λουξεμβούργο, με την αιτιολογία ότι τα κέρδη υπόκεινται σε φορολογία στις ΗΠΑ, ωστόσο τα κέρδη αυτά δεν φορολογούνται με βάση τις ισχύουσες αμερικανικές διατάξεις!
Οι νομοθετικές διατάξεις που είχαν υπογράψει οι Αρχές του Λουξεμβούργου, ευνοούσαν την εν λόγω στρατηγική της εταιρείας.
Η εταιρεία φαίνεται πως τελικά δεν θα γλιτώσει την καταβολή όλων των φόρων από το 2009, συν τα πρόστιμα που θα επιβάλει η Ε.Ε.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης