Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση στις 13 Ιουλίου ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσίας - Στόχος η αποκλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Ευρώπη

tags :
Συνάντηση στις 13 Ιουλίου ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσίας - Στόχος η αποκλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Ευρώπη
Η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, μερικές μόλις μέρες μετά τη συνάντηση των μελών του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία
Επίσημη συνάντηση στις 13 Ιουλίου αναμένεται να έχουν εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, όπως ανέφερε η πλευρά της δεύτερης, σε μία προσπάθεια της Ουάσινγκτον και της Μόσχας να αποκλιμακώσουν την ένταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή.
Συγκεκριμένα, η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, μερικές μόλις μέρες μετά τη συνάντηση των μελών του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, όπου και συζητήθηκε η «επιθετικότητα» που εμφανίζει η Μόσχα απέναντι στην Ουκρανία, με αποκορύφωμα φυσικά την προσάρτηση της Κριμαίας προ διετίας.
«Μεγάλη έμφαση αναμένεται να δοθεί στη στρατιωτική ασφάλεια, στον απόηχο των αποφάσεων που ελήφθησαν στη Σύνοδο της Βαρσοβίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρεσβευτής Alexander Grushko, προσθέτοντας ότι «ελπίζουμε σε έναν ειλικρινή και σοβαρό διάλογο για τα θέματα που σχετίζονται με την αύξηση των δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα και την ασφάλεια στην ευρωπαϊκή περιφέρεια».
Από την πλευρά του, το ΝΑΤΟ διατηρεί ορισμένες πάγιες θέσεις για το ζήτημα της Ουκρανίας, όπως ανέφερε και ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, Jens Stoltenberg, με πρώτη και κύρια την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ που υπογράφηκε το Σεπτέμβριο του 2014.
«Θα εξετάσουμε επίσης τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Μόσχας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη διαφάνεια και τη μείωση των κινδύνων, καθώς και την κατάσταση ασφαλείας που επικρατεί στο Αφγανιστάν «, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Stoltenberg.
Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση των δύο πλευρών μέσα σε διάστημα τριών μηνών, μετά από δυόμισι χρόνια κατά τα οποία οι σχέσεις τους βρέθηκαν στο ψυχρότερο δυνατό επίπεδο, λόγω της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης