Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η Deutsche Bank σχεδιάζει να γίνει ένας από τους 5 κορυφαίους διαχειριστές πλούτου

Bloomberg: Η Deutsche Bank σχεδιάζει να γίνει ένας από τους 5 κορυφαίους διαχειριστές πλούτου
Η Deutsche Bank κατετάγη 12η το 2014 με βάση τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία.
Η Deutsche Bank AG προχωρά τα σχέδια της να γίνει ένας από τους πέντε κορυφαίους διαχειριστές πλούτου στον κόσμο, την ώρα που οι προοπτικές των ευρωπαϊκών τραπεζών επιδεινώνονται λόγω του Brexit και της τραπεζικής κρίσης στην Ιταλία, σύμφωνα με το Bloomberg.
Όπως δήλωσε το εκ των κορυφαίων στελεχών της τράπεζας σε συνέντευξή του στη Σιγκαπούρη, Fabrizio Campelli, η μεταβλητότητα στις αγορές μετά την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την ΕΕ, υπογραμμίζει την ανάγκη για την μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας να ενισχύσει την παρουσία της έξω από την ευρωπαϊκή ήπειρο και να επεκτείνει τα έσοδα της από την διαχείριση χρημάτων πλουσίων.
Οι μετοχές πάντως της Deutsche Bank έχουν χάσει σχεδόν το ήμισυ της αξίας τους φέτος και άγγιξαν το χαμηλότερο ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές χάνουν την πίστη, στο ότι η τράπεζα μπορεί να βελτιώσει τις αποδόσεις, αναφέρει το Bloomberg.
Προσθέτει δε, ότι η διαχείριση πλούτου γίνεται ακόμη μεγαλύτερη προτεραιότητα για την γερμανική τράπεζα, η οποία επιδιώκει να ανταγωνιστεί στον τομέα αυτό την αντιπάλους όπως η UBS Group AG, εξαιτίας της οικονομικής αβεβαιότητας που προκαλεί το Brexit και τις δυσοίωνες προοπτικές της γρήγορης επαναφοράς των αγορών τόσο στις συναλλαγές, όσο και στην επενδυτική τραπεζική.
Ο Campelli είπε, ότι ανώτερα στελέχη της τράπεζας παραμένουν προσηλωμένα στο σχέδιο για την επέκταση στη διαχείριση του πλούτου και ο ίδιος δεν αντιμετώπισε καμία ένσταση για την ανάγκη συγκράτησης μετά τις πρόσφατες αναταραχές στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Ωστόσο τόνισε, ότι παραμένει σε επιφυλακή για τις συνθήκες της αγοράς.
"Εμείς δεν θα βάλουμε το κεφάλι μας κάτω και θα πορευθούμε προς το μέλλον χωρίς να στεκόμαστε στο τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή γύρω μας», είπε.
Ο Campelli επανέλαβε, ότι ο στόχος της τράπεζας είναι να γίνει μία από τις πέντε κορυφαίες στην διαχείριση περιουσιακών στοιχείων έως το 2020.
Η Deutsche Bank κατετάγη 12η το 2014 με βάση τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία.

Η πορεία των μετοχών της Deutsche Bank όπως αποτυπώνεται στο γράφημα του Bloomberg


Το στέλεχος της γερμανικής τράπεζας παραδέχθηκε, ότι οι κανόνες για την διαχείριση μεγάλων περιουσιακών στοιχείων είναι πολύ αυστηρότεροι και αυτό μπορεί να αναγκάσει την τράπεζα, να εγκαταλείψει υφιστάμενους πελάτες της, οι οποίοι δεν μπορούν να αποδείξουν τη φορολογική τους συμμόρφωση.
Μεταξύ των νέων κανόνων, είναι τα λεγόμενα κοινά πρότυπα υποβολής εκθέσεων, που απαιτούν την ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών μεταξύ των χωρών και ως επί το πλείστον στις ανεπτυγμένες χώρες, είπε.
Ο Campelli δήλωσε ακόμη, ότι αναμένει "κάποια σκαμπανεβάσματα" σε υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία αυτό το έτος, ως αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, η οποία αντισταθμίστηκε σε κάποιο βαθμό από τους πελάτες που έρχονται στην τράπεζα για να αναζητήσουν επενδυτικές συμβουλές κατά τη διάρκεια της αναταραχής στην αγορά.
Η Deutsche Bank προωθεί επίσης την επανεξέταση των διαδικασιών για την αποδοχή νέων πελατών, σε μια προσπάθεια να ενισχυθούν οι έλεγχοι, μετά από σκάνδαλα που είδαν το φως της δημοσιότητας, συμπεριλαμβανομένης της χειραγώγησης των επιτοκίων αναφοράς.
Κατά το α΄ τρίμηνο του 2016 πάντως το χαρτοφυλάκιο της Deutsche Bank σε στοιχεία ενεργητικού διαχείρισης πλούτου, τα οποία περιλαμβάνουν εκείνα που κατέχονται για λογαριασμό πελατών για επενδυτικούς σκοπούς, μειώθηκαν σε 270,80 δισ. ευρώ από 285,4 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2015.
Η μείωση αντανακλά εν μέρει την ανησυχία των πελατών για την αβεβαιότητα που επικρατεί στις παγκόσμιες αγορές, ανέφερε η τράπεζα σε έκθεσή της.
Σύμφωνα πάντως με τον Campelli, η Ασία ακολουθούμενη από τις ΗΠΑ, προσφέρει πιο ελκυστικές προοπτικές από ό, τι η Ευρώπη, όπου τα επιτόκια είναι πιθανό να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα, όπως είπε.
Μάλιστα, η Deutsche Bank θα προχωρήσει σε αύξηση του προσωπικού της στην Ασία, καθώς και σε επενδύσεις σε υποδομές τεχνολογίας και φορολογικής συμμόρφωσης, είπε ο Campelli.
Ο Campelli έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Κίνα, όπου όπως είπε, η Deutsche Bank θα περιμένει για ένα-δύο χρόνια, πριν προχωρήσει το σχέδιο επέκτασής της στον συγκεκριμένο χρηματοοικονομικό τομέα, επειδή όπως είπε "η Κίνα είναι μια αγορά, που απαιτεί μεγαλύτερη επένδυση και την ευρύτερη υποδομή, για να εξασφαλίσει, ότι θα καλύψει τα σωστά τους πελάτες" και η τράπεζα δεν θέλει να επιβαρυνθεί οικονομικά σε τέτοιο βαθμό άμεσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης