Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jeff Gundlach: Η Wall Street υποφέρει από "μαζική ψύχωση"

Jeff Gundlach: Η Wall Street υποφέρει από
"Υπάρχει κάτι από μια μαζική ψύχωση σε εξέλιξη, που σχετίζεται με αυτό που λένε: πείνα για απόδοση" δήλωσε ο Gundlach.
"Η αγορά αυτή υποφέρει από μια μαζική ψύχωση", δήλωσε ο διαχειριστής της DoubleLine Capital, Jeff Gundlach, σχολιάζοντας την κατάσταση της Wall Street.
Σύμφωνα με τον Gundlach, το να βρίσκονται οι τιμές των μετοχών στα ύψη, την ίδια ώρα που οι αποδόσεις κρατικών ομολόγων κινούνται σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ, επειδή οι επενδυτές αναζητούν την ασφάλεια σε αυτά "δεν είναι ένα φυσιολογικό περιβάλλον".
"Υπάρχει κάτι από μια μαζική ψύχωση σε εξέλιξη, που σχετίζεται με αυτό που λένε: πείνα για απόδοση" δήλωσε ο Gundlach, η εταιρεία του οποίου διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους περίπου 100 δισ. δολαρίων.
"Πείτε με ντεμοντέ, αλλά δεν μου αρέσουν οι επενδύσεις, στις οποίες αν και έχεις δίκιο να επιλέξεις, δεν σου αποδίδουν χρήματα", είπε.
Ο Gundlach πιστεύει, ότι η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου θα κινηθεί πάνω από το 2%, αλλά ίσως όχι μέχρι κάποια στιγμή το επόμενο έτος.
Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Seaport Global, Tom Di Galoma, προβλέπει ότι η απόδοση του 10ετούς θα πέσει κάτω από το 1% κατά τη διάρκεια των επόμενων 6 έως 9 μηνών, επικαλούμενος την αναιμική ευρωπαϊκή οικονομία στον απόηχο του Brexit και τις ανησυχίες για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, την Κίνα.
Εν τω μεταξύ, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου έπεσε κάτω από το 1,50% νωρίς σήμερα, ενώ τα futures των μετοχών είχαν στόχο την αύξηση των κερδών για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης