Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sputnik: Η παγκόσμια κοινότητα απαντά στην τραγωδία στη Νίκαια με αύξηση των μέτρων ασφαλείας

Sputnik: Η παγκόσμια κοινότητα απαντά στην τραγωδία στη Νίκαια με αύξηση των μέτρων ασφαλείας
Οι χώρες να προχωρούν σε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας για τους πολίτες τους στο εξωτερικό
Τουλάχιστον 84 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια, την οποία έφερε εις πέρας γάλλος υπήκοος, με καταγωγή από την Τυνησία, χθες, Πέμπτη 14 Ιουλίου.
Η επίθεση σημειώθηκε το βράδυ κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Ημέρας της Βαστίλης, καθιστώντας την τη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της Νίκαιας.
Οι πολιτικοί ηγέτες σε όλο τον κόσμο καταδίκασαν την επίθεση και εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους προς τον γάλλο πρόεδρο Francois Hollande και η διεθνής κοινότητα αντέδρασε στην επίθεση με όμοιο τρόπο, με ορισμένες χώρες να προχωρούν σε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας για τους πολίτες τους στο εξωτερικό.
Αυτά αναφέρει το ρωσικό δίκτυο Sputnik, ενώ προχωρά σε μια περιγραφή των μέτρων, που έλαβαν ορισμένες από τις χώρες.

Γερμανία

Μετά την επίθεση, η γερμανική αστυνομία, σε συνεργασία με τις γαλλικές αρχές, έχει καταστήσει αυστηρότερους τους ελέγχους στα γαλλογερμανικά σύνορα.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας έχει εκδώσει επίσης μια νέα έκδοση της οδηγίας «Ταξιδιωτικοί κανονισμοί και Ασφάλεια» σχετικά με τη Γαλλία.
Το έγγραφο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου πληροφορεί τους τουρίστες για την «ενισχυμένο έλεγχο ταυτοτήτων» και τους «ενισχυμένους συνοριακούς ελέγχους», στον απόηχο της επίθεσης.
Επιπλέον, το έγγραφο αναφέρει ότι «οι επιβάτες που ταξιδεύουν με την Thalys [εταιρεία σιδηροδρόμων] από το Παρίσι στη Γερμανία πρέπει να υποβάλλονται σε ελέγχους ασφαλείας, που ομοιάζουν στους ελέγχους στα αεροδρόμια.
Οι ταξιδιώτες καλούνται να ακολουθήσουν τις οδηγίες των γαλλικών αρχών ασφαλείας, να είναι προσεκτικοί, καθώς κινούνται σε όλη τη χώρα, να φέρουν στην κατοχή τους επίσημο έγγραφο ταυτοποίησης (δελτίο ταυτότητας, διαβατήριο) και να ενημερώνονται για την εξέλιξη της κατάστασης από τα μέσα ενημέρωσης, καθώς και την οδηγία.

Ηνωμένο Βασίλειο

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι βαθύτατα θορυβημένο από την επίθεση στη Νίκαια και βρίσκεται σε επαφή με τις τοπικές αρχές όσον αφορά στην κατάσταση, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στο Sputnik.
«Ανησυχούμε βαθύτατα για τις αναφορές σχετικά με το περιστατικό στη Νίκαια και είμαστε σε επαφή με τις τοπικές αρχές για να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες. Οι σκέψεις μας είναι με εκείνους που πλήττονται και είμαστε δίπλα για να βοηθήσουμε οποιονδήποτε βρετανό υπήκοο», είπε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος.
Η επίθεση έχει εγείρει αμφιβολίες μεταξύ των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με το κατά πόσο είναι ασφαλές να πάνε διακοπές και το τι πρέπει να κάνουν αν βρεθούν σε μια κατάσταση παρόμοια με εκείνη στη Νίκαια.
Οι πρόσφατες εξελίξεις έχουν ακόμη προκαλέσει συζήτηση σχετικά με συγκεκριμένες ταξιδιωτικές ασφαλίσεις για την τρομοκρατία, καθώς τα τρομοκρατικά επεισόδια εξαιρούνται από τον κατάλογο των καλυπτόμενων περιστατικών.

Ρωσία

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova εξέφρασε τα συλλυπητήρια προς τους συγγενείς αυτών που σκοτώθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια και χαρακτήρισε την επίθεση «θρίλερ που έγινε πραγματικότητα».
Τόνισε, επίσης, την ανάγκη [η διεθνής κοινότητα] να ενώσει τις προσπάθειές της και να ενισχύσει τον αγώνα κατά των τρομοκρατών και των εξτρεμιστών.
Μετά την τραγωδία, η Rosturism συνιστά στους ρώσους πολίτες που διαμένουν ή περνούν τις διακοπές τους στη Γαλλία να αποφεύγουν πολυσύχναστα μέρη.
«Η Rosturizm συνιστά στους ρώσους πολίτες που βρίσκονται στη Γαλλία να λάβουν υπόψη τα ακόλουθα μέτρα ασφαλείας: να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση, να μην αφήνουν τον τόπο διαμονής τους αν δεν υπάρχει απόλυτη ανάγκη, να αποφεύγουν τους χώρους μαζικών συγκεντρώσεων και να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών».

ΗΠΑ

Η επίθεση στη Νίκαια προκάλεσε, επίσης, νευρικότητα μεταξύ των αρχών των ΗΠΑ, λαμβάνοντας ιδίως υπόψη την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση σε ένα νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο, που είχε ως αποτέλεσμα 49 νεκρούς και πάνω από 50 τραυματίες.
Το μήνυμα που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη Γαλλία, αμέσως μετά την επίθεση, ζητά από τους πολίτες των ΗΠΑ να «επικοινωνήσουν με τα μέλη της οικογενείας τους και τους αγαπημένους τους και να ενημερώσουν ότι είναι ασφαλείς, να αποφύγουν την περιοχή, να παρακολουθούν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και να είναι προσεχτικοί εφόσον βρίσκονται στην περιοχή.
Μια άλλη δήλωση, που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προέτρεψε τους αμερικανούς τουρίστες στη Γαλλία «να είναι προσεχτικοί με τις τοπικές εκδηλώσεις, να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών, να παρακολουθούν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για τις περαιτέρω εξελίξεις και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για να αυξήσουν την προσωπική σας ασφάλεια».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης